Sanitaire Wanden

ALSANIT - ervaring ondersteund door realisaties

We kennen het product van toiletcabines perfect en we weten hoe we aan de verwachtingen van elke klant kunnen voldoen.

Het assortiment van ons bedrijf omvat sanitair cabines van duurzame en schadebestendige materialen: gelamineerde spaanplaat, hogedruklaminaat (HPL), sandwichpanelen (SANDWICH) en hoogwaardig aluminium of roestvrij staal hang en sluitwerk. De wanden van ons systeem voldoen aan de voorwaarden van de bouw wet en bieden de gebruikers alle comfort en privacy bij het gebruik van het openbare toilet.

Op basis van onze jarenlange ervaring zijn toilet- en sanitair cabines opgedeeld in systemen volgens het type hang en sluitwerk dat wordt gebruikt en het doel van de cabines. Het is de klant die beslist of hij voor HPL, GEMELAMINEERD SPAANPLAAT of ander materiaal voor de wanden kiest. Bovendien zijn alle hang en sluitwerk die we aanbieden ontworpen door ALSANIT en worden ze in onze eigen fabriek vervaardigd.

Door het brede scala aan materialen en onze ervaring zijn ALSANIT sanitair cabines geleverd aan vele duizenden faciliteiten, zoals scholen, hotels, kantoren, sportfaciliteiten, zwembaden en werkplekken en veel meer.

Productie van toiletcabines volgens de hoogste normen

Onze sanitaire wanden zijn CE-gecertificeerd, waardoor ze in de hele Europese Unie in de bouw kunnen worden toegepast. De levering van al onze WC wanden vindt plaats zonder herladen, van deur tot deur, en tijdens transport worden de producten goed gezekerd en gemarkeerd zodat ze niet beschadigen.

De toiletcabine moet de juiste afmetingen hebben, voldoen aan de investeringsvereisten en aangepast zijn aan zowel de verwachtingen van de investeerder als de behoeften van gebruikers. We richten ons op de beste en bewezen oplossingen die voldoen aan zowel nationale als internationale eisen. WC wanden worden altijd op maat gemaakt zodat ze perfect aansluiten op de afmetingen van de ruimtes. WC cabines kunnen worden geleverd in een versie voor zelfmontage op basis van de instructies van ALSANIT of geïnstalleerd door een geautoriseerd montageteam dat actief is in elke regio van het land.

Ongeacht de gekozen variant, worden alle ALSANIT sanitair cabines gekenmerkt door een nauwkeurige afwerking en hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.0

Dat is hoeveel projecten
we elk jaar afhandelen

0

Maandelijks produceren wij zoveel deuren

0

Onze producten hebben zoveel landen bereikt

0

Dat is hoeveel mensen het ALSANIT-team heeft

Solari

SOLARI-toiletcabines combineren duurzaamheid, esthetiek van aluminium-polyamide hang en sluitwerk en de beste prijs. Door zijn universele toepassing is het meest verkochte sanitair cabinesysteem, compatibel met GEMELAMINEERD SPAANPLAAT -, HPL- en Sandwichpanelen. Systeemwanden worden gekenmerkt door een minimalistische uitstraling, de hoogste kwaliteit van vakmanschap en de mogelijkheid om de kleur van de cabine te kiezen uit een breed scala aan kleuren.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm 36mm
28mm 12mm  

Persei

PERSEI sanitair cabines ontworpen en vervaardigd door ALSANIT onderscheiden zich vooral door hun prestigieuze uitstraling. Het unieke uiterlijk van geborsteld roestvrij staal is een belangrijk kenmerk van PERSEI-toiletcabines. Bovendien onderscheiden ze zich door een interessante afwerking van de wandelementen, een breed scala aan kleuren en de mogelijkheid om cabines tot de volledige hoogte van de ruimte te maken.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm 36mm
28mm 12mm  

Aquari

Innovatie op de markt van toiletcabines is mogelijk, zoals blijkt uit de AQUARI-toiletcabines, die een systeem van vinger veiligheid hebben en een klassieke elegante stijl gebaseerd op eenvoudige lijnen. De unieke eigenschappen van het product zijn onder meer aluminium hang en sluitwerk, onderhoudsvrij gebruik en oplossingen om vandalisme te voorkomen.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm       -
   - 12mm       -

Lift

Een systeem ontworpen om de toiletcabines een lichte en subtiele uitstraling te geven. LIFT zijn systeemwanden die de indruk wekken van zwevende sanitaire cabines. Het is een ideale oplossing voor ruimtes met een niet-standaard karakter. De tevredenheid van de klant wordt echter niet alleen beïnvloed door het unieke ontwerp, maar ook door de kwaliteit van de afwerking en de mogelijkheid om afbeeldingen op de wanden en deuren te maken.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
   - 10mm 36mm
28mm 12mm 40mm

Klapdeuren

Een modern toiletcabinesysteem ontworpen voor de jongste gebruikers. Dankzij het gepatenteerde systeem van vinger veiligheid is er geen risico dat de tere handjes van het kind bekneld raken tussen het deurblad en het kozijn. Het is een ideale oplossing voor gebruik in kleuterscholen, scholen en andere voorzieningen waar kinderen verblijven.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm       -
   - 12mm       -

Verlaagde deuren

Een innovatieve oplossing op de markt van toiletcabines, namelijk het SAFE FINGERS-systeem, is ook beschikbaar in de versie van cabines met verlaagde deuren. Lage systeemdeuren zijn bevestigd aan de staanders, wat een breed scala aan indelingsopties biedt, terwijl de betrouwbaarheid en veiligheid van de hele constructie wordt gegarandeerd. Het is mogelijk om de deuren van de toiletcabine te bestellen in intense kleuren die de jongste gebruikers aanspreken.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm       -
   - 12mm       -

Schaamschotten

Een functioneel element van herentoiletten dat de privacy van elke gebruiker waarborgt. Schaamschotten zijn gemaakt van hoogwaardige, gemakkelijk te reinigen materialen die niet alleen praktisch zijn, maar ook esthetisch.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm     -
28mm 12mm     -

Normen en vereisten verplichten om sanitaire cabines te ontwerpen en te creëren rekening houdend met hun bestemming en relevante voorschriften (sanitaire cabines voor scholen, kleuterscholen, werkplekken, sportfaciliteiten, zwembaden enz.).

Bij ALSANIT volgen we de behoeften en vereisten van de klant voor een bepaalde hygiënische en sanitaire ruimte, maar bij het ontwerp van een toiletcabine houden we rekening met wettelijke beperkingen, waardoor we ze creëren in overeenstemming met normen, bruikbaarheid en gepaste esthetiek.

Welk materiaal is het beste voor Sanitaire Wanden?

WC-cabines ontworpen door ALSANIT zijn gemaakt van duurzame materialen die ook bestand zijn tegen mechanische schade, gemakkelijk schoon te maken zijn en hun kleur niet verliezen.

Bij ALSANIT maken we sanitair cabines voornamelijk van materialen zoals HPL, GEMELAMINEERD SPAANPLAAT, sandwichpanelen en zelfs glas.

 • HPL - systeemwanden gemaakt van hogedruklaminaat, d.w.z. HPL (High Pressure Laminate) zijn zo resistent, omdat ze zijn gemaakt van cellulosevezels gedrenkt in hars. Het geheel wordt onder zeer hoge druk geperst, waardoor HPL-toiletcabines een zeer hoge weerstand krijgen tegen mechanische beschadigingen en vocht. Bovendien worden sanitair cabines gemaakt van HPL-panelen gemaakt in de SANITIZED-technologie, die de vermenigvuldiging van bacteriën en micro-organismen blokkeert.
 • GEMELAMINEERD SPAANPLAAT - GEMELAMINEERD SPAANPLAAT panelen zijn gemaakt van houtkrullen en worden bij hoge temperatuur en onder druk geperst met behulp van bindmiddelen, waardoor ze duurzaam zijn. GEMELAMINEERD SPAANPLAAT -panelen voor toiletcabines zijn bedekt met melamine, waardoor systeemwanden en -deuren in een groot aantal decors verkrijgbaar zijn. Door de ruime beschikbaarheid van panelen kunnen toiletcabines van GEMELAMINEERD SPAANPLAAT zeer elegant en goedkoop worden ingedeeld.
 • Sandwich - Sandwichpanelen zijn gemaakt van verschillende lagen. We bieden twee soorten sandwichpanelen aan. Het eerste type heeft een boven bekleding van 4 mm HPL-plaat en een kern van polyurethaanschuim, terwijl de structuur is gemaakt van aluminium profielen - het is een zeer duurzame en volledig waterdichte oplossing. Het tweede type bestaat uit een toplaag van 0,8 mm dik HPL-laminaat, heeft een kern van spaanplaat en massief beukenhouten randen - het is een zeer prestigieuze en visueel aantrekkelijke oplossing. Beide typen hebben een praktisch onzichtbare structuur, de verborgen profielen kunnen een schaduwvoeg creëren.
 • Glas - We gebruiken ook twee laags gehard glas voor de productie van cabines, dat dankzij het lamineerproces in elke kleur uit het RAL-palet kan worden gemaakt. Glazen cabines zijn waterdicht en garanderen de hoogste kwaliteit.

Bij de bouw van sanitair cabines zorgt ALSANIT niet alleen voor de bepalingen van het bouwbesluit, maar ook voor de esthetiek van de cabines, die we aanpassen aan de bestemming. Bovendien geven we om de afwerking en de algehele functionaliteit, daarom gebruiken we roestvrij staal of aluminium hang en sluitwerk die in onze eigen fabriek worden vervaardigd. De hoogte van de sanitaire ruimtes zorgt voor optimaal comfort en privacy bij gebruik van het toilet.

Afmetingen toiletcabines

Openbare toiletten voor scholen, kleuterscholen, andere educatieve en culturele instellingen, sportfaciliteiten, sportscholen, hotels, kantoren, medische centra, winkelcentra en bedrijven moeten aan bepaalde eisen voldoen. Ze worden nader beschreven in het bouwbesluit van 2012 betreffende de technische voorwaarden waaraan gebouwen en hun locatie moeten voldoen. We vertrouwen op deze wettelijke bepaling en onze jarenlange ervaring, waardoor we toiletcabines ontwerpen die voldoen aan individuele beperkingen, maar ook visueel aangepast zijn aan de plaats. De klant heeft echter de mogelijkheid om het ontwerp te personaliseren en afmetingen aan te passen.

We maken cabines op maat - rekening houdend met de grootte van de ruimte, de locatie en het doel (de cabines voor kleuterscholen zullen anders zijn dan voor medische centra).

Daarom hebben we de door ons voorgestelde systemen onderverdeeld in verschillende soorten toiletcabines - ook qua doel. Bij de uitvoering van projecten vertrouwen we niet alleen op de verordening van de minister of andere gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Onze systemen hebben goedkeuringen en een CE-certificaat, waardoor het gebruik van onze systeemcabines in de hele Europese Unie mogelijk is.

Toiletcabinesystemen van ALSANIT

ALSANIT biedt verschillende hoofdsystemen aan voor de constructie van sanitair cabines, die voornamelijk verschillen in de gebruikte uitrustingen en het uiterlijk. ALSANIT produceert toiletcabines in de volgende systemen:

 • SOLARI,
 • PERSEI,
 • AQUARI,
 • VITRAL,
 • GEMINI,
 • PENDULUM,
 • VERLAAGDE DEUREN.

In veel systemen kunnen we cabines maken over de volledige hoogte van de ruimte - deze oplossing heet ALTUS en betekent sanitaire cabines van vloer tot plafond.

Een andere mogelijke uitvoering zijn LIFT-cabines - die het effect hebben van hangende cabines. Dit effect wordt bereikt door de constructie van de cabine met ingeschoven poot en ingetrokken steun profiel in de cabine. Voor cabines met een dikte van 28 mm en meer kunnen we een schaduwvoeg maken - d.w.z. het C-profiel verborgen in het paneel.

Meting van sanitair cabines vóór productie

Voordat u met de bestelling begint, gaat u eerst naar de plaats van montage om alle metingen uit te voeren waarmee u de exacte afmetingen van de cabine wanden kunt bepalen.

De meting kan zowel door het ALSANIT-team worden uitgevoerd, maar meestal worden de metingen rechtstreeks door de klanten uitgevoerd. Het is belangrijk om metingen uit te voeren nadat alle afwerkingswerkzaamheden zijn voltooid.

We willen u eraan herinneren dat, in overeenstemming met de verordening van de wetgeving, cabines in openbare toiletten minstens 1,5 meter lang en 1 meter breed moeten zijn, en in openbare plaatsen moet minstens één toiletcabine aangepast zijn aan de behoeften van een persoon met een handicap.

Installatie van systeemcabines

De installatie van sanitair cabines kan worden uitgevoerd door ALSANIT of door de klant op basis van de bijgevoegde montagehandleiding. Onze instructies begeleiden u stap voor stap, waardoor de installatie van de cabines soepel verloopt. ALSANIT heeft echter ook montageteams in elke provincie, waardoor we een uitgebreide service kunnen bieden voor de productie, levering en montage van toiletcabines op de plaats van bestemming.

ALSANIT bouwen we al jaren een relatie op

Door jarenlange ervaring, specialistische kennis en honderden voltooide projecten weten we al bij het ontwerp en de ruimtebepaling welke componenten in een bepaalde hygiënische en sanitaire ruimte moeten worden gebruikt. Daarom ondersteunen we onze klanten, aan wie we de beste en meest effectieve oplossingen bieden. Door ons gemaakte sanitair cabines zijn duurzaam, bestand tegen vocht en mechanische beschadigingen. Ze voldoen aan de sanitaire normen en de muren zijn elegant en praktisch in het dagelijkse onderhoud.

Neem contact met ons op en kies de beste toiletcabines voor uw investering.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te optimaliseren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid.