DEUR DOUCHES

Inbouw van HPL-kasten DEUR DOUCHES

Als resultaat van de modificatie van douchecabines door onze ontwerpers, presenteren wij u graag de meest duurzame en ergonomische HPL-douchecabines.

De ontwerpers van ALSANIT ontwierpen de cabines zo dat een handdoek of droge kleding aan de buitenkant van de deur gehangen kon worden. De deuren van de cabines zijn ingekort voor betere ventilatie, maar bieden toch volledige privacy voor de gebruiker. De deur wordt opgehangen aan scharnieren met een zelfsluitende functie en is voorzien van een slot met bezetindicatie.

Douchewanden met deuren, zoals al onze producten, zijn aangepast aan de individuele afmetingen van de ruimtes en zijn gemonteerd op verstelbare poten. We hebben een zeer hoge duurzaamheid van de cabines bereikt door alleen materialen te gebruiken die niet onderhevig zijn aan ontbinding en corrosie.

 • totale hoogte 2010 mm
 • bodemvrijheid: 188 mm
 • diepte: optimaal 1200 mm

* standaard afmetingen kunnen worden gewijzigd volgens behoeften van de klant

Voordelen van gebruik

 • hoge stijfheid en sterkte van cabinesamenstellingen
 • de mogelijkheid om uitsparingen te maken voor de douchebakken
 • een oplossing voor vele jaren
 • zo min mogelijk plaatsen waar sedimenten zich kunnen ophopen tijdens het douchen
 • aluminium profielen vormen de constructie van de cabines
 • scharnier gemaakt van niet-corrosieve materialen, zwaartekracht zelfsluiter,
 • aluminium pootjes gemonteerd op de plaat, instelbereik +/- 20 mm, stalen kern
 • aluminium en polyamide slot, ergonomische oplossing, noodopening

Systeem Beschikbaar In

HPL
10mm
12mm

Douchecabines van HPL

Een douchecabine van hogedruklaminaat HPL heeft een aantal voordelen die het tot een veelgebruikte keuze maken voor locaties zoals scholen, sportscholen en diverse openbare ruimtes. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn de hoge duurzaamheid en weerstand tegen beschadigingen. Douchecabines van HPL zijn zeer bestand tegen slijtage, knijpen, stoten en andere mechanische beschadigingen, wat essentieel is op plaatsen met veel verkeer, waar dergelijke elementen vaak worden blootgesteld aan schade. Bovendien is het oppervlak van het laminaat uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen vervaging en krassen, waardoor het zijn esthetische uitstraling lang behoudt.

Een andere belangrijke eigenschap is de verhoogde bestendigheid tegen vocht. Dit zorgt ervoor dat het materiaal niet opzwelt of rot, zelfs niet bij langdurig contact met water. Bovendien kan HPL-laminaat goed overweg met zowel hoge als lage temperaturen (van -60 tot 80°C).

Bij de aanschaf van dergelijke douchecabines kunt u er ook op rekenen dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dit komt doordat zowel de deuren als de beslagdelen een glad, niet-poreus oppervlak hebben, wat bijdraagt aan een hygiënischer karakter. Dit materiaal is ook bestand tegen de ontwikkeling van micro-organismen, wat belangrijk is voor de hygiëne. Onze sanitaire cabines zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ze passen bij verschillende interieurs. Tegelijkertijd onderscheidt het geheel zich door een modern en minimalistisch ontwerp dat als zeer veelzijdig wordt beschouwd. Bovendien worden HPL-laminaten beschouwd als milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid, wat belangrijk is in het kader van duurzame ontwikkeling en milieubescherming. In ons uitgebreide assortiment vindt u ook andere garderobekasten van HPL (inclusief premium producten), zodat u alle producten op één plek kunt verkrijgen.