Inbouw van HPL-kasten

HPL staat voor High Pressure Laminate, een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Dit type laminaat wordt gemaakt onder hoge druk, waarbij verschillende lagen samengeperst worden tot een stevig geheel.

Het resultaat is een keiharde plaat die erg geschikt is voor gebruik in meubels zoals kasten.

De eigenschappen van HPL maken het materiaal geliefd in heel Nederland. Het is bijvoorbeeld waterbestendig en dat maakt het niet alleen praktisch, maar ook makkelijk te onderhouden. Vuil krijgt amper kans bij dit materiaal.

Daarnaast is HPL ook bestand tegen stoten, krassen en slijtage — ideaal dus voor plaatsen die intensief gebruikt worden.

HPL is niet alleen sterk, maar heeft ook een fraai uiterlijk. Het materiaal komt in diverse kleuren en designs, waardoor het in vrijwel elk interieur past. Pluspunt: het oogt soms net als echt hout, maar is veel slijtvaster.

Kasten en meubels op maat met HPL

Wanneer je op zoek bent naar kasten of andere meubels, zoals tafels of keukenfronten, dan kun je met HPL alle kanten op. Je kunt ervoor kiezen om standaard maten te nemen of te gaan voor maatwerk. Hierdoor passen de producten perfect in jouw ruimte.

HPL is zeer geschikt voor intensief gebruikt meubilair, zoals keukenwerkbladen of de fronten van kasten in ziekenhuizen of zwembaden.

In Nederland zie je deze materialen vaak terug in zowel openbare gebouwen als woonhuizen. De reden hiervoor is niet alleen de duurzaamheid maar ook de veelzijdigheid van HPL.

Het materiaal is verkrijgbaar in diverse kleuren en ontwerpen, waarmee je een breed assortiment aan stijlen kunt creëren — van modern tot klassiek. Het oogt niet alleen mooi maar is ook makkelijk in onderhoud.

Vaak bestaan de binnenzijdes van deze kasten uit MDF (Medium-Density Fibreboard), een ander populair plaatmateriaal dat bekend staat om zijn stevigheid en makkelijke bewerkbaarheid.

MDF is gemaakt van samengeperste houtvezels, waardoor het een relatief licht materiaal is. Dit maakt het ideaal voor een breed scala aan interieurtoepassingen.

Douchecabines — Fabrikant ALSANIT

Onze douchecabines zijn gemaakt om lang mee te gaan. We gebruiken high pressure laminate (HPL) panelen en stevige aluminium onderdelen.

Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar. Je kunt kiezen voor een simpele, rechte HPL-wand die ruimtes scheidt. Of, voor meer privacy en comfort, zijn er 'L' of 'T'-vormige cabines die de natte van de droge ruimte scheiden.

Voor degenen die extra functies wensen, hebben we douches met deuren en sloten.

Deze cabines worden niet alleen in sportfaciliteiten en publieke ruimtes gebruikt, maar ook op werkplekken. Ze zijn perfect om een schone en functionele omgeving te garanderen.

Duurzame, esthetische en functionele HPL-douchecabines

Een van de voordelen van de HPL-systeemcabines die we produceren, is duurzaamheid. Als je voor de samenwerking met ALSANIT kiest, investeer je in een oplossing voor jaren. Dit is een aanbieding voor de klant die beproefde sanitair cabines van HPL in hoge kwaliteit en voor een nog betere prijs wilt bestellen.

ALSANIT-oplossingen op het gebied van douchecabines maken het mogelijk om ruimtelijke plaatsen te creëren waar een hoge esthetiek wordt gecombineerd met uitstekende functionele parameters.

Vanwege hun eigenschappen zijn HPL-panelen ook perfect geschikt voor wastafelbladen. We maken HPL-werkbladen op maat en kunnen ze voorzien van gaten voor wastafels na ontvangst van de juiste sjablonen van klanten.

Wastafelbladen en andere HPL-inbouwen

Platen bedekt met High Pressure Laminate (HPL) staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn slijtvast en makkelijk schoon te maken, perfect voor een keuken of garderobe. 

Ons assortiment biedt veel keuze in materialen en afwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor eiken fronten die jouw meubel een natuurlijke uitstraling geven. Spaanplaat is ook populair; het is een stevig en lichtgewicht materiaal, gemaakt van samengeperste houtvezels.

Als je kiest voor HPL door ALSANIT, krijg je topkwaliteit en duurzame oplossingen. Met de vele kleuropties kun je precies de look creëren die je wenst.

Ben je nieuwsgierig naar ons aanbod? We helpen je graag verder met alle vragen over maten, prijzen en toepassingen. Neem contact op voor informatie over welk type plaatmateriaal geschikt is voor jouw project! We reageren zo snel mogelijk.

0

Dat is hoeveel projecten
we elk jaar afhandelen

0

Maandelijks produceren wij zoveel deuren

0

Onze producten hebben zoveel landen bereikt

0

Dat is hoeveel mensen het ALSANIT-team heeft

Lichte HPL "I" systeemwanden

Lichte HPL-wanden zijn eenvoudige douchewanden. Ze worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid en zijn gemakkelijk schoon te houden.

Systeem Beschikbaar In

HPL
10mm
12mm

HPL douchewand - T" of "F" wanden

L-vormige of T-vormige HPL-douchewanden maken het mogelijk om een ​​natte/ droge zone te scheiden. Zo maken ze de scheiding mogelijk van een vestibule met een garderobe.

Systeem Beschikbaar In

HPL
10mm
12mm

Systeemwanden

Cabines met douchedeuren zijn zorgvuldig doordacht en goed ontworpen. De onderste deur zorgt voor uitstekende ventilatie en aan de rail kun je kleding of een handdoek ophangen.

Systeem Beschikbaar In

LPW HPL
18 mm 10/12mm

DEUR DOUCHES

Cabines met douchedeuren zijn zorgvuldig doordacht en goed ontworpen. De onderste deur zorgt voor uitstekende ventilatie en aan de rail kun je kleding of een handdoek ophangen.

Systeem Beschikbaar In

HPL
10mm
12mm

Wastafelbladen

Wastafelbladen zijn onmisbaar in elke badkamer met wasbakken. Alle wastafelbladen zijn gemaakt van HPL-panelen, die perfect zijn voor deze toepassing.

Systeem Beschikbaar In

HPL
10mm
12mm

Veelgestelde vragen

Wat is HPL-sanitair?

HPL staat voor High Pressure Laminate en wordt vaak gebruikt in sanitaire ruimtes vanwege de waterbestendigheid en duurzaamheid. Het is een veelzijdig materiaal dat geschikt is voor verschillende toepassingen, zoals douchecabines, kleedruimtes en bovenbladen.

Wat zijn de voordelen van HPL-douchecabines?

HPL-douchecabines zijn bestand tegen water, eenvoudig te reinigen en verkrijgbaar in diverse soorten afwerkingen. Ze zijn ook geschikt voor maatwerk en leverbaar in verschillende kleuren en designs.

Kan HPL op maat worden gemaakt?

Ja, HPL kan op maat worden gemaakt voor specifieke projecten of toepassingen. Dit biedt de mogelijkheid om het materiaal aan te passen aan de individuele wensen en eisen van een project.

Hoe kan ik een offerte voor HPL-producten aanvragen?

Voor het aanvragen van een offerte voor HPL-producten kun je contact opnemen via e-mail of telefonisch. Vermeld hierbij de gewenste specificaties, afmetingen en eventuele bijzonderheden voor een nauwkeurige prijsopgave.

Wat zijn de verschillende soorten HPL-producten die worden aangeboden?

HPL-producten omvatten onder andere douchecabines, kleedruimtes en bovenbladen, maar ook werkbladen en andere maatwerkoplossingen. De veelzijdigheid van HPL maakt het geschikt voor diverse toepassingen.

Hoe worden HPL-producten onderhouden?

HPL-producten kunnen eenvoudig worden gereinigd met milde schoonmaakmiddelen en water. Het materiaal is bestand tegen vlekken en vereist minimaal onderhoud voor een langdurige kwaliteit.

Wat is de toepassing van HPL in kleedruimtes?

HPL wordt vaak gebruikt in kleedruimtes vanwege de duurzaamheid, waterbestendigheid en veelzijdigheid. Het kan worden toegepast voor lockerkasten, banken en andere inrichtingselementen.

Wat zijn de afwerkingsmogelijkheden voor HPL-bovenbladen?

HPL-bovenbladen zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingsmogelijkheden, waaronder verschillende kleuren, texturen en diktes. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan de stijl en functionaliteit van de ruimte.

Hoe verschilt HPL van andere materialen zoals MDF?

HPL is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen vocht en slijtage, terwijl MDF gevoeliger is voor vocht en minder geschikt is voor toepassingen in vochtige omgevingen.