Lichte HPL "I" systeemwanden

Inbouw van HPL-kasten Lichte HPL "I" systeemwanden

Douchcabines vervaardigd door ALSANIT zijn gemaakt van esthetische, lichte, duurzame en volledig waterbestendige materialen. Systeemwanden zijn aangepast voor installatie op een correct gevormde vloer. Een budgetoplossing voor werknemers douchen op werkplekken.

Voor de productie van douchewanden en douchecabines gebruiken we compact HPL-laminaat. Douchewanden zijn gemaakt van panelen van 12 en 10 mm dik in vele kleuren. Ons standaard kleurengamma wordt voortdurend uitgebreid. HPL-panelen worden met elkaar en met de wanden van de ruimte verbonden door middel van speciaal ontworpen aluminium profielen. De ingangen van de douchecabines zijn bedekt met gordijnen.

HPL-douchecabines worden op maat gemaakt met de mogelijkheid voor douchebakken of uitsparingen.

  • totale hoogte 2100 mm
  • bodemvrijheid: 170 mm
  • diepte: min. 900 mm

* standaard afmetingen kunnen worden gewijzigd volgens behoeften van de klant

  • profiel aluminium profielen worden gebruikt voor het monteren van wanden
  • gordijn van PVC bij de prijs inbegrepen
  • beugel van aluminium gemonteerd op HPL-plaat, verstelbereik +/- 20 mm, stalen kern

Voordelen van gebruik

  • eenvoudige constructie
  • de mogelijkheid om uitsparingen te maken voor de douchebakken
  • lage prijs
  • zo min mogelijk plaatsen waar sedimenten zich kunnen ophopen tijdens het douchen

Systeem Beschikbaar In

HPL
10mm
12mm

Wanden van HPL-panelen

Modulaire wanden van HPL-panelen (High Pressure Laminate) bieden een moderne en functionele oplossing voor verschillende ruimtes, zoals personeelsbadkamers, openbare voorzieningen en doucheruimtes. Het gebruik van HPL bij de productie van wanden zorgt niet alleen voor een esthetische uitstraling, maar ook voor duurzaamheid en stevigheid, wat essentieel is in drukbezochte ruimtes. Onze aangeboden wanden van HPL worden gewaardeerd vanwege hun hoge bestendigheid tegen vocht. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in ruimtes zoals badkamers of doucheruimtes. Bovendien biedt de mogelijkheid om de afmetingen en kleuren naar eigen wens aan te passen de flexibiliteit om de wanden van HPL in elke interieurinrichting te integreren. Zo vervullen ze zowel een praktische als decoratieve functie.

Hun mooie uitstraling maakt ze perfect passend bij verschillende arrangementen en voegt een modern tintje toe. De strakke lijnen en gladde oppervlakken zorgen voor een zeer minimalistische uitstraling, wat resulteert in de veelzijdigheid van de HPL-wanden. We bieden een breed scala aan kleuren, waardoor de wanden kunnen worden aangepast aan individuele voorkeuren en de inrichting van de ruimte. Hierdoor kan een samenhangende en harmonieuze ruimte worden gecreëerd, ongeacht de aard ervan.

We bieden kant-en-klare scheidingswanden voor badkamers aan, die dankzij hun lichte gewicht geen problemen veroorzaken tijdens de installatie. Dit vergemakkelijkt grotendeels de installatie, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen of plaatsen die snelle configuratiewijzigingen vereisen. Men kan ook genieten van meer flexibiliteit bij het ontwerpen van de ruimte. HPL-constructies kunnen eenvoudig worden verplaatst en dus aangepast aan veranderende behoeften. Het is ook vermeldenswaard dat douchecabines van HPL geen belasting vormen voor de constructie van het gebouw, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor oudere gebouwen.

Kant-en-klare scheidingswanden voor badkamers

Belangrijke voordelen van onze douchecabines zijn hun duurzaamheid en bestendigheid tegen schadelijke invloeden van water. Dit laatste kenmerk is cruciaal op plaatsen waar de wanden voortdurend in contact komen met vocht. Het HPL-hogedruklaminaat dat wordt gebruikt voor de productie van modulaire wanden is extreem duurzaam. De structuur ervan, verkregen door het samendrukken van lagen kraftpapier met thermohardende harsen onder hoge druk, zorgt voor een hoge weerstand tegen mechanische schade, zoals krassen, deuken of stoten. Dankzij hun duurzaamheid zijn HPL-wanden ideaal voor plaatsen met veel verkeer. Hun duurzaamheid garandeert dat ze vele jaren meegaan zonder frequent te hoeven worden vervangen of dure reparaties te ondergaan.

Een douche met een scheidingswand van dit materiaal is volledig bestand tegen water, wat betekent dat het niet opzwelt door vocht. Dit zorgt ervoor dat de wanden hun vorm en functionaliteit behouden, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Bovendien vergemakkelijkt waterbestendigheid het schoonmaken van de wanden aanzienlijk. Ze absorberen geen vocht, wat de groei van schimmels en bacteriën voorkomt en dus de hygiëne op de plaatsen van gebruik verhoogt. Daarom zijn ze ook uitstekend geschikt voor toiletten.

HPL-cabines worden op maat gemaakt, wat zorgt voor een perfecte pasvorm bij de specifieke behoeften en specificaties van de ruimte. De mogelijkheid om uitsparingen te maken voor douchebakken of uitsparingen in de muur verhoogt hun functionaliteit nog verder. Door te kiezen voor producten uit ons assortiment, kunt u ook rekenen op een solide verbinding van de WC-scheidingswanden. HPL-panelen worden met elkaar verbonden en aan de wanden van de kamer bevestigd met speciaal ontworpen aluminium profielen. Dit zorgt voor stabiliteit van de constructie en langdurig gebruik, en bevordert ook de veiligheid. Aluminium profielen garanderen dat de verbindingen tussen de verschillende elementen van de wanden sterk en bestand zijn tegen belastingen. Dit betekent dat de gehele constructie zelfs intensief gebruik goed doorstaat. We nodigen u uit om ons volledige assortiment te bekijken - u vindt er alles wat u nodig heeft voor het inrichten van kleedkamers of andere sanitaire ruimtes.