Sanitaire Wanden

ALSANIT — Ervaring ondersteund door realisaties

Bij het kiezen van sanitaire cabines is ervaring alles. Het gaat om meer dan een simpel hokje; klanten zoeken naar comfort, privacy en duurzaamheid.

Dat is waar wij in uitblinken.

Ons aanbod bestaat uit diverse sterke en schadebestendige materialen.

We gebruiken:

  • gelamineerd spaanplaat

  • hogedruklaminaat (HPL)

  • sandwichpanelen (SANDWICH)

  • aluminium

  • roestvrij staal

De wanden van ons systeem voldoen aan de voorwaarden van de bouwwet en bieden de gebruikers alle comfort en privacy bij het gebruik van het openbare toilet.

Onze jarenlange ervaring leert ons dat elke ruimte anders is. Daarom delen we toiletcabines op in systemen gebaseerd op de gebruikte scharnieren en sloten, en het doel van de cabine.

Het is de klant die beslist of hij voor HPL, GEMELAMINEERD SPAANPLAAT of een ander materiaal voor de wanden kiest. Plus, alle sluitwerken zijn ontworpen door ALSANIT en worden in onze fabriek gemaakt.

Of het nu voor scholen, hotels, kantoren, sportaccommodaties of zwembaden is, onze sanitaire cabines hebben zich bewezen. Door de combinatie van materiaalkeuze en expertise kunnen we voldoen aan specifieke wensen van elke klant.

Ontdek hoe onze producten zorgen voor een ultieme ervaring op het gebied van design en functionaliteit in sanitaire ruimtes.

Neem contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte en ontdek nieuwe mogelijkheden met de sanitaire oplossingen van ALSANIT.

Productie van toiletcabines volgens de hoogste normen

Op zoek naar sanitaire wanden en cabines voor jouw bouwproject in Nederland? Onze producten zijn CE-gemarkeerd en voldoen daarmee aan de hoogste Europese normen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de hele EU.

Bij het bezorgen van onze WC-wanden zorgen we voor een veilig transport. Van fabriek tot jouw locatie leveren we zonder herladen. Tijdens het vervoer beschermen we de producten zorgvuldig tegen schade.

De ideale toiletcabine moet precies passen. Daarom maken we deze altijd op maat. Ons aanbod is afgestemd op nationale en internationale standaarden.

Je hebt twee opties voor de installatie van WC-cabines.

  1. Je kunt kiezen voor zelfmontage met onze duidelijke ALSANIT-instructies.

  2. Je kunt het laten plaatsen door ons gecertificeerde montageteam, beschikbaar in elke regio van Nederland.

Ongeacht de gekozen variant, worden alle sanitaire cabines van ALSANIT gekenmerkt door een nauwkeurige afwerking en hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

Sanitaire cabines moeten aan allerlei normen en eisen voldoen. Dit verschilt per type ruimte waar ze voor bestemd zijn.

Zo zijn er specifieke cabines voor scholen, kleuterscholen, werkplekken, sportfaciliteiten en zwembaden. Deze normen zijn er om kwaliteit en veiligheid te verzekeren.

Bij ALSANIT begrijpen we dat elke sanitaire ruimte uniek is en een eigen set aan vereisten heeft. We luisteren naar de klant en houden rekening met wettelijke beperkingen bij het ontwerp van onze toiletcabines.

Zo zorgen we niet alleen dat onze cabines voldoen aan de gestelde normen, maar ook dat ze praktisch in gebruik zijn en er goed uitzien.

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

0

Dat is hoeveel projecten
we elk jaar afhandelen

0

Maandelijks produceren wij zoveel deuren

0

Onze producten hebben zoveel landen bereikt

0

Dat is hoeveel mensen het ALSANIT-team heeft

Solari

SOLARI-toiletcabines combineren duurzaamheid, esthetiek van aluminium-polyamide hang en sluitwerk en de beste prijs. Door zijn universele toepassing is het meest verkochte sanitair cabinesysteem, compatibel met GEMELAMINEERD SPAANPLAAT -, HPL- en Sandwichpanelen. Systeemwanden worden gekenmerkt door een minimalistische uitstraling, de hoogste kwaliteit van vakmanschap en de mogelijkheid om de kleur van de cabine te kiezen uit een breed scala aan kleuren.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm 36mm
28mm 12mm  

Persei

PERSEI sanitair cabines ontworpen en vervaardigd door ALSANIT onderscheiden zich vooral door hun prestigieuze uitstraling. Het unieke uiterlijk van geborsteld roestvrij staal is een belangrijk kenmerk van PERSEI-toiletcabines. Bovendien onderscheiden ze zich door een interessante afwerking van de wandelementen, een breed scala aan kleuren en de mogelijkheid om cabines tot de volledige hoogte van de ruimte te maken.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm 36mm
28mm 12mm  

Aquari

Innovatie op de markt van toiletcabines is mogelijk, zoals blijkt uit de AQUARI-toiletcabines, die een systeem van vinger veiligheid hebben en een klassieke elegante stijl gebaseerd op eenvoudige lijnen. De unieke eigenschappen van het product zijn onder meer aluminium hang en sluitwerk, onderhoudsvrij gebruik en oplossingen om vandalisme te voorkomen.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm       -
   - 12mm       -

Lift

Een systeem ontworpen om de toiletcabines een lichte en subtiele uitstraling te geven. LIFT zijn systeemwanden die de indruk wekken van zwevende sanitaire cabines. Het is een ideale oplossing voor ruimtes met een niet-standaard karakter. De tevredenheid van de klant wordt echter niet alleen beïnvloed door het unieke ontwerp, maar ook door de kwaliteit van de afwerking en de mogelijkheid om afbeeldingen op de wanden en deuren te maken.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
   - 10mm 36mm
28mm 12mm 40mm

Klapdeuren

Een modern toiletcabinesysteem ontworpen voor de jongste gebruikers. Dankzij het gepatenteerde systeem van vinger veiligheid is er geen risico dat de tere handjes van het kind bekneld raken tussen het deurblad en het kozijn. Het is een ideale oplossing voor gebruik in kleuterscholen, scholen en andere voorzieningen waar kinderen verblijven.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm       -
   - 12mm       -

Verlaagde deuren

Een innovatieve oplossing op de markt van toiletcabines, namelijk het SAFE FINGERS-systeem, is ook beschikbaar in de versie van cabines met verlaagde deuren. Lage systeemdeuren zijn bevestigd aan de staanders, wat een breed scala aan indelingsopties biedt, terwijl de betrouwbaarheid en veiligheid van de hele constructie wordt gegarandeerd. Het is mogelijk om de deuren van de toiletcabine te bestellen in intense kleuren die de jongste gebruikers aanspreken.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm       -
   - 12mm       -

Schaamschotten

Een functioneel element van herentoiletten dat de privacy van elke gebruiker waarborgt. Schaamschotten zijn gemaakt van hoogwaardige, gemakkelijk te reinigen materialen die niet alleen praktisch zijn, maar ook esthetisch.

Systeem Beschikbaar In

MFC HPL SANDWICH
18mm 10mm     -
28mm 12mm     -

Welk materiaal is het beste voor sanitaire wanden?

WC-cabines ontworpen door ALSANIT zijn gemaakt van duurzame materialen die ook bestand zijn tegen mechanische schade, gemakkelijk schoon te maken zijn en hun kleur niet verliezen.

Bij ALSANIT maken we sanitaire cabines voornamelijk van materialen zoals HPL, GEMELAMINEERD SPAANPLAAT, sandwichpanelen en glas.

HPL

HPL staat voor High Pressure Laminate, een materiaal bekend om zijn weerstand. Dit komt door het productieproces. HPL-panelen bestaan uit cellulosevezels die doordrenkt zijn met harsen. Vervolgens worden deze onder zeer hoge druk samengeperst.

Het resultaat is indrukwekkend: toiletcabines van HPL zijn uitzonderlijk weerbaar tegen vocht en mechanische schade.

Hygiëne speelt eveneens een hoofdrol. Dankzij SANITIZED-technologie zijn de sanitaire scheidingswanden niet alleen schoon op het oog maar ook microbiologisch. Ze bieden een veilige barrière tegen bacteriën en schimmels, wat resulteert in een gezondere omgeving voor iedereen.

GEMELAMINEERD SPAANPLAAT

Sanitaire ruimtes vereisen materialen die zowel duurzaam als stijlvol zijn. Gemelamineerd spaanplaat is een ideaal materiaal voor deze omgevingen.

Spaanplaten worden gemaakt van houtkrullen die samengeperst worden onder hoge druk en temperatuur, met speciale bindmiddelen voor extra stevigheid.

Als het gaat om sanitaire cabines, maakt de gemelamineerde afwerking ze niet alleen mooi, maar ook betaalbaar. Deze afwerking zorgt ervoor dat de wanden en deuren van toiletcabines in diverse designs beschikbaar zijn.

Met een breed scala aan panelen kunnen de toiletcabines aan elke stijl worden aangepast, terwijl het budgetvriendelijk blijft.

Sandwich

Panelen die in sandwichvorm zijn ontworpen hebben meerdere lagen. We presenteren je twee varianten van deze panelen.

Ons eerste type is bijzonder sterk. Het bestaat uit een 4 mm dikke HPL-plaat aan de bovenzijde. De kern is gemaakt van polyurethaanschuim en het geheel wordt bijeengehouden door aluminium profielen. Dit paneel is volledig waterdicht en staat bekend om zijn lange levensduur.

Het tweede type paneel heeft weer een andere samenstelling. Hier vind je een toplaag van dunner, 0,8 mm HPL-laminaat. De binnenkant is gevuld met spaanplaat en de randen zijn van massief beukenhout. Deze optie ziet er luxueus uit en straalt prestige uit.

Glas

Ben je op zoek naar hoogkwalitatieve cabines voor sanitaire ruimtes? Kijk dan naar onze glazen cabines die gemaakt zijn van twee lagen gehard glas.

Dankzij een speciaal lamineerproces kunnen we deze in elke kleur van het RAL-kleurenpalet leveren. Dit zorgt ervoor dat ze perfect passen in jouw design.

Deze glazen cabines zijn niet alleen stijlvol, maar ook volledig waterdicht. Ze bieden de beste kwaliteit en garantie op duurzaamheid, zodat ze ideaal zijn voor zowel nieuwe projecten als renovaties.

Neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken en ontdek hoe onze glazen cabines jouw ruimte kunnen transformeren.

Afmetingen toiletcabines

Ben je op zoek naar op maat gemaakte toiletruimten voor scholen, fitnessclubs, kantoren of winkelcentra? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Onze sanitaire cabines voldoen aan strenge bouwvoorschriften en zijn CE-gecertificeerd. Dit betekent dat ze overal in de Europese Unie gebruikt mogen worden.

Ons assortiment biedt veel opties. We maken cabines die passen bij de ruimte, doel en stijl van de locatie. Dit geldt voor kleuterscholen tot aan medische centra.

Je kunt zelf het ontwerp en de afmetingen beïnvloeden. Dit persoonlijke maatwerk zorgt ervoor dat de cabines perfect aansluiten bij jouw wensen.

We hebben verschillende soorten cabines, aangepast aan verschillende gebruiksmomenten. Niet alleen voldoen we aan alle gezondheids- en veiligheidseisen, maar onze producten hebben ook een visuele aantrekkingskracht.

Ontdek welke mogelijkheden wij bieden voor jouw specifieke situatie — neem contact met ons op voor een oplossing op maat.

Toiletcabinesystemen van ALSANIT

ALSANIT biedt verschillende hoofdsystemen aan voor de constructie van sanitaire cabines, die voornamelijk verschillen in de gebruikte uitrustingen en het uiterlijk.

ALSANIT produceert toiletcabines in de volgende systemen:

In veel systemen kunnen we cabines maken over de volledige hoogte van de ruimte — deze oplossing heet ALTUS en betekent sanitaire cabines van vloer tot plafond.

Ben je op zoek naar een uniek design voor jouw sanitaire cabines? Dan zijn LIFT-cabines wellicht wat je nodig hebt! Deze cabines lijken te zweven, dankzij een speciale constructie. De poten worden ingeschoven en de steunprofielen verdwijnen in de cabine zelf.

Voor panelen van 28 mm dik of meer is er nog een extra optie: een schaduwvoeg. Hierbij wordt het C-profiel netjes weggewerkt in het paneel. Zo krijgt de cabine een strak en modern uiterlijk. 

De schaduwvoeg creëert een subtiele lijn die het zwevende effect versterkt. Dit detail voegt een esthetische touch toe aan de cabine zonder in te boeten aan functionaliteit en stevigheid.

Als je kiest voor deze LIFT-cabines, krijg je niet alleen een stijlvol design, maar ook het voordeel van een schone en opgeruimde uitstraling.

Metingen van sanitaire cabines vóór productie

Sanitaire cabines zijn een essentieel onderdeel van veel publieke ruimtes. Voordat deze geïnstalleerd kunnen worden, is het cruciaal om nauwkeurige metingen te verrichten. Dit zorgt ervoor dat de cabines perfect passen en aan alle voorschriften voldoen.

Het team van ALSANIT kan deze metingen voor je uitvoeren, maar vaak kiezen klanten ervoor dit zelf te doen. Het is belangrijk dat deze metingen plaatsvinden nadat alle bouwwerkzaamheden en afwerkingen afgerond zijn.

Volgens de wet moeten cabines in openbare toiletten een minimale grootte hebben: 1,5 meter in lengte en 1 meter in breedte. Bovendien is het verplicht dat er in openbare ruimtes ten minste één cabine toegankelijk is voor mensen met een beperking. Zorg dus dat je deze regelgeving volgt bij het plannen van jouw sanitaire voorzieningen.

Installatie van systeemcabines

Je kunt kiezen om zelf sanitaire cabines te installeren of dit door ALSANIT te laten doen. Als je het zelf doet, is er een duidelijke montagehandleiding beschikbaar. Deze handleiding neemt je stap voor stap mee door het proces, zodat je zonder problemen de cabines kunt plaatsen.

Toch liever hulp van een professional? Geen probleem! ALSANIT heeft gespecialiseerde montageteams in elke provincie klaarstaan.

Zo kunnen wij je een volledige service aanbieden: we maken de toiletcabines, leveren ze en installeren ze op de gewenste locatie. Ongeacht waar je bent, wij zorgen ervoor dat alles netjes wordt geregeld.

ALSANIT — We bouwen al jaren aan onze reputatie

Als expert in hygiëne en sanitatie heeft onze organisatie een schat aan ervaring. We hebben honderden projecten succesvol afgerond. Deze ervaring stelt ons in staat om al in de ontwerpfase en bij het bepalen van de ruimte te weten welke componenten nodig zijn voor een specifieke sanitaire ruimte.

Onze klanten kunnen rekenen op onze volledige steun. We zijn er trots op dat we hen de beste en meest effectieve oplossingen bieden.

De door ons ontworpen sanitaire cabines zijn een toonbeeld van duurzaamheid. Ze zijn niet alleen bestand tegen vocht, maar ook tegen mechanische beschadigingen. Bovendien voldoen ze aan alle sanitaire normen.

Niet alleen de functionaliteit is belangrijk voor ons; we zorgen er ook voor dat onze producten er goed uitzien. De muren van onze cabines hebben een elegant design en zijn gemakkelijk schoon te houden, wat ze ideaal maakt voor dagelijks gebruik. Kortom, onze cabines combineren stijl met praktisch nut.

Neem contact met ons op en kies de beste toiletcabines voor jouw investering.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort producten biedt ALSANIT aan?

ALSANIT biedt een assortiment van sanitaire wanden, toiletcabines, sanitaire cabines, lockers en accessoires aan.

Zijn de sanitaire cabines standaard of op maat gemaakt?

ALSANIT biedt zowel standaard sanitaire cabines als maatwerk, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant.

Biedt ALSANIT ook service en onderhoud voor de geleverde producten?

Ja, ALSANIT biedt service en onderhoud voor de sanitaire cabines en andere geleverde producten om de duurzaamheid en functionaliteit te waarborgen.

Zijn de sanitaire wanden en toiletcabines vochtbestendig?

Ja, de sanitaire wanden en toiletcabines van ALSANIT zijn vochtbestendig, wat ze geschikt maakt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Kan ik een offerte aanvragen voor specifieke sanitaire cabines?

Ja, voor sanitaire cabines op maat biedt ALSANIT prijzen op aanvraag aan. Je kunt een offerte aanvragen voor de gewenste producten.

Biedt ALSANIT ook kleedruimtes en douchecabines aan?

Ja, naast sanitaire cabines biedt ALSANIT ook kleedruimtes en douchecabines aan, zowel standaard als op maat gemaakt.

Hoe kan ik controleren of de producten van ALSANIT aan mijn behoeften voldoen?

De producten van ALSANIT bewijzen zich al jaren op de markt en zijn geschikt voor diverse sanitaire ruimtes, inclusief montage in kleedruimtes, douchecabines en meer.