Metalen lockers in zelfbedieningsdepots worden niet alleen op treinstations of in sportfaciliteiten gebruikt. De mogelijkheid om je spullen veilig achter te laten is een comfort dat ook wordt gewaardeerd door klanten van grote winkels.

De modulaire constructie, esthetische uitstraling en gemakkelijke installatie zijn hun grootste voordelen, waardoor ze aan populariteit winnen in zowel kleinere als grotere supermarkten. Ontdek wat lockers kenmerkt en hoe hun installatie verloopt.

Wat onderscheidt metalen lockers?

Een locker is een minimalistische modulaire constructie – dit betekent dat dezelfde componenten worden gebruikt en een gepast aantal keer wordt herhaald. In dit geval bestaat de module uit een metalen kast met rechthoekige kluizen die toegang vergrendelen met een slot. Hierdoor kunnen metalen kasten op openbare plaatsen worden geïnstalleerd, waar klanten hun spullen veilig willen achterlaten.

Natuurlijk betekent het installeren van kluisjes niet dat ze helemaal zonder toezicht zijn. In supermarkten staan ze meestal op een zichtbare locatie die constant kan worden geobserveerd door een medewerker verantwoordelijk voor de winkelbeveiliging, die eventuele pogingen van ongewenste personen om toegang tot de kluizen te krijgen, kan verhinderen.

een offerte aanvragen

Is het de moeite waard om metalen lockers in supermarkten te installeren?

Het antwoord is natuurlijk ja, maar het is goed om te weten waarom dit een zeer voordelige oplossing is voor zowel klanten als winkelpersoneel.

  • Ten eerste komt het vaak voor dat mensen die boodschappen doen meerdere winkels achter elkaar bezoeken, dus wanneer ze de supermarkt binnengaan, kunnen ze artikelen bij zich hebben die ze ergens anders hebben gekocht. Door deze in een lockerkast te kunnen achterlaten, hoeven zij zich geen zorgen te maken dat hen gevraagd wordt de inhoud van hun tas te tonen.

Deze procedure moet supermarkten beschermen tegen potentiële diefstal, maar is vanuit het oogpunt van zowel werknemer, die als achterdochtig kan worden beschouwd, als klant, die misschien geen bonnetje bij zich heeft van een vorige winkel, niet aangenaam. Daarom is het nuttig om klanten de mogelijkheid te bieden om hun tassen en zakken in afsluitbare metalen kasten achter te laten.

  • Een ander voordeel dat lockers in de supermarkt bieden, is de mogelijkheid om zware bagage achter te laten die vrij winkelen bemoeilijkt. Een klant die zich comfortabel tussen de gangpaden kan bewegen, kan meer tijd besteden aan winkelen.
  • Een locker wordt beveiligd met één van verschillende soorten sloten en doorgaans ook nog eens bewaakt door een medewerker verantwoordelijk voor de bescherming van eigendommen van de winkel en zijn klanten. Lockers in supermarkten kunnen dus dienen om waardevolle spullen zoals laptops of andere apparaten op te bergen.

Kortom, metalen lockers worden aanbevolen voor elke grote winkel vanwege het gemak en comfort dat ze klanten bieden. Tevreden klanten die vrij kunnen winkelen zonder onnodige belasting of het risico om beschuldigd te worden van diefstal verbeteren de waardering van de servicekwaliteit die door de winkel wordt geboden.

Waarvan zijn lockers gemaakt?

De aangeboden lockers en sanitaire cabines van Alsanit zijn modulaire constructies met een universele bouw, vorm en grootte. De materialen waarvan winkelkluisjes zijn gemaakt, kunnen aan de individuele voorkeuren van de klant worden aangepast.

Standaard is het hele kastframe van metaal, maar er zijn ook metalen modellen met deuren van HPL of spaanplaat, evenals volledig uit spaanplaten gemaakte modellen beschikbaar.

Niet alleen het materiaal maar ook de kleuren kunnen volledig aan de eisen van de klant worden aangepast. In het geval van lockers met HPL-deuren is er een zeer breed scala aan beschikbare kleuren, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden afgestemd op het kleurenpalet en logo van de supermarkt.

Naast de deuren kunnen ook metalen behuizingen worden aangepast. Gemaakt van gegalvaniseerd staal zijn ze poedergecoat en beschikbaar in elke tint van het RAL-palet.

Hoewel een locker een product is volgens een gemeenschappelijke standaard uitgevoerd, kan het uiterlijk gepersonaliseerd worden zodat het past bij de esthetiek van de winkel.

Locker met deuren van HPL

Bij het ontwerpen van metalen lockers ontworpen voor supermarkten en het kiezen van materialen voor hun productie was duurzaamheid de basisgedachte. Hierbij werden ook esthetische aspecten overwogen zodat constructies een universele toevoeging kunnen zijn aan verschillende soorten openbare ruimtes zonder de indeling ervan te verstoren.

HPL-platen, waarvan niet alleen hoogwaardige lockers maar ook kleedkamerkasten voor sportfaciliteiten, scholen of werkplekken worden gemaakt, voldoen aan al deze voorwaarden. Al deze plaatsen vereisen immers hoogwaardige meubels die jarenlang goed hun functie vervullen.

HPL-platen, oftewel hogedruklaminaat gebruikt voor deuren voor lockers, zijn vooral stevig en solide, dankzij de juiste techniek die is gebruikt voor de productie van het laminaat. Daarnaast zijn ze in tegenstelling tot spaanplaten volledig waterdicht, waardoor ze niet veranderen onder ongunstige omstandigheden in de omgeving.

Naast een stevige constructie die vertrouwen wekt en klanten aanmoedigt om gebruik te maken van de kluizen, zijn de modellen van Alsanit gemakkelijk en snel schoon te houden, wat zeer belangrijk is in plaatsen zoals supermarkten waar elke werknemer tal van taken heeft. Het behouden van hygiëne zowel binnen als buiten de kluizen is echter absoluut noodzakelijk als de klanten van de winkel zich comfortabel moeten voelen.

Het sluiten van een locker

Waterdichte deuren van HPL kunnen worden uitgerust met elk type slot. Houd er rekening mee dat de sluiting niet inbegrepen is in de prijs van de lockerkast, juist vanwege de mogelijkheid om dit element individueel te kiezen.

Voor lockers in supermarkten worden vooral elektronische cijfersloten aanbevolen, waarmee de deuren op het hoogste niveau kunnen worden beveiligd. Hun bediening is eenvoudig en snel. Bovendien vereisen ze geen sleutel die tijdens het winkelen verloren kan gaan. Bij het kiezen voor een elektronisch cijferslot moet ook rekening worden gehouden met het feit dat van tijd tot tijd de batterijen in het apparaat vervangen moeten worden.

Metalen lockers van Alsanit - afmetingen

Bij het ontwerpen van modules voor winkels hebben we geprobeerd een gemeenschappelijke basis te vinden tussen beperkte vrije ruimte op veel plekken en de grootte van het kluisje dat zoveel mogelijk spullen moet kunnen bevatten. Rekening houdend met deze voorwaarden, hebben we een model ontworpen dat perfect zijn functie vervult in elk type winkel, zowel groot als klein.
De breedte van het kluisje is 30 cm, terwijl de hoogte van de kast zelf 180 cm is. Eén kast bestaat uit twee lockers, elk met aparte deuren en sloten.

een offerte aanvragen

Veelgestelde vragen:

1. Waar moet een lockerkast in een grote winkel aan voldoen?

Lockers moeten vooral duurzaam zijn en gemaakt van hoogwaardige materialen, bestand tegen vocht en mechanische factoren. Verder moet er gezorgd worden voor betrouwbare en solide sluitingen om klanten comfort en veiligheid bij het opbergen van hun spullen te bieden.

2. Hoeveel kosten lockers?

Een module, dat wil zeggen een kast bestaande uit twee aparte metalen lockers, kan inclusief sluiting worden verkregen voor ongeveer €120.

3. Waarvan is een goede locker gemaakt?

Solide en universele modellen zijn gebouwd van metalen onderdelen, maar de deuren kunnen gemaakt zijn van metaal of andere materialen: spaanplaat of hoogwaardig HPL-plaat dat voor vele soorten constructies wordt gebruikt.