Veiligheid van kinderen op school - lockers met een code

Moderne kledingkluisjes voor onderwijsinstellingen hebben niets meer te maken met het typische beeld van een BHP-kluisje - onesthetisch, somber, vervormd compartiment. Tegenwoordig is het niet moeilijk om robuuste en visueel aantrekkelijke modellen te vinden die zowel een decoratie als praktische uitrusting voor de schoolgangen zullen zijn.

Het meest belangrijk is echter de veiligheid van de opgeslagen items. Daarom presenteren wij een hoogwaardige oplossing - lockers met code.

een offerte aanvragen

Lockers - waarom zouden ze in elke onderwijsinstelling aanwezig moeten zijn?

Elke ouder en leraar is zich terdege bewust van de negatieve impact die een sedentaire houding heeft op de wervelkolom van studenten. Uren doorgebracht op school, huiswerk maken en ook entertainment voor de computer is momenteel erg moeilijk te verminderen.

We kunnen technologie niet uit ons leven elimineren omdat het nu noodzakelijk voor ons is. We kunnen echter proberen om tegen andere factoren te vechten die de houding van onze kinderen vervormen - zware rugzakken en tassen.

Veel scholen streven ernaar om voor de fysieke ontwikkeling van hun studenten te zorgen door hen een breed scala aan sportieve buitenschoolse activiteiten aan te bieden. Dat is echter niet genoeg.

Er moeten stappen worden ondernomen om het aantal kilo's te verminderen dat kleintjes al vanaf 6-7 jaar op hun schouders dragen, en vaak op slechts één daarvan, wat nog erger is voor hun wervelkolom.

Lockers op school voor kinderen kunnen worden gebruikt om leerboeken, notitieboekjes, schoolbenodigdheden en vele andere persoonlijke items achter te laten - outfit voor gymlessen, tweede ontbijt en privéspullen. Op deze manier hoeven kinderen niet elke dag dingen te dragen die ze eigenlijk helemaal niet mee naar huis hoeven te nemen. Elke schooldirecteur zou daarom de installatie van dergelijke lockers in de gang of in de kleedkamers moeten overwegen.

SCHOOLKLUISJES MET PINCODE VOOR DE VERGEETACHTIGEN

Het is de moeite waard om nog een voordeel van lockers te noemen, vooral gewaardeerd door studenten ongeacht leeftijd. Iedereen vergeet wel eens een notitieboekje, gymschoenen of, erger nog, lunch. Lockers op school lossen dit probleem eenvoudig op omdat studenten hun spullen nu kunnen achterlaten in plaats van ze elke dag mee te nemen.

LOCKERS OP SCHOOL ZORGEN VOOR SCHONE GANGEN

Comfort voor studenten, leraren en medewerkers van de instelling, evenals gezondere ruggen zijn niet het enige voordeel van elektronische lockers met een pincode. Als we ze gebruiken om buitenschoenen in op te slaan en studenten ze verwisselen voor comfortabele, lichte en ademende binnenschoenen, zullen de schoolgangen veel schoner blijven (vooral in de winter).

Bovendien kunnen lockers ook de kleedkamer vervangen en kan men er jassen in bewaren. Dit elimineert het chaotische uitdelen van jassen aan gehaaste studenten die de schoolmuren willen verlaten en vermindert de taken van medewerkers die tot nu toe de garderobe hebben bediend.

Gecodeerde sloten - veiligheid van lockers op school

Schoolkleedkamerkluisjes of gangkluisjes zullen hun functie alleen correct vervullen onder één voorwaarde - als ze veilig zijn. Wat betekent dit? Ze moeten een goed elektronisch sluitsysteem hebben omdat studenten er hun privéspullen in bewaren.

Investeren in kastjes met een laag beveiligingsniveau is een verspilling van fondsen en mist het doel. Kinderen zullen er niet graag gebruik van maken. Wat moet men dan kiezen?

Een van de beste oplossingen zijn veilige lockers met code, ook wel kluisjes met een cijferslot genoemd. Waarom?

  • In tegenstelling tot kluisjes met hangsloten of sleutels, vereisen schoolkluisjes met code niet dat je een extra element bij je hebt om ze te openen. Dit elimineert de situatie waarin een leerling de sleutel vergeet of verliest en niet bij zijn spullen kan, of erger nog, dat de sleutel (samen met de spullen uit het kluisje) wordt gestolen.
  • Wanneer het kluisje van eigenaar wisselt, d.w.z. praktisch elk jaar wanneer een nieuwe lichting de school verlaat, worden de sloten van het lockersysteem ingesteld op een nieuwe code.
  • Als een student de code vergeet, kan het schoolkluisje nog steeds worden geopend met een zogenaamde master key, die alleen in het bezit mag zijn van een daartoe bevoegde schoolmedewerker.
  • Schoolkluisjes met een code kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de investeerder wat betreft het slotmechanisme en moderniteit - het slot kan mechanisch of elektronisch zijn.

Studenten die hun kleding en schoolbenodigdheden in kluisjes met een code bewaren, hoeven dus niet bang te zijn dat ze op een dag hun compartiment niet kunnen openen of, erger nog, dat ze hun spullen er niet in vinden. Bij het investeren in kluisjes voor de schoolkleedkamer is het de moeite waard om te kiezen voor de meest betrouwbare oplossing op het gebied van veiligheid, omdat het meubilair door veel generaties zal worden gebruikt.

Het type slot is echter niet het enige aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een fabrikant voor studentenkasten. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de constructie is ook belangrijk.

Van welk materiaal worden schoolkluisjes met pincode gemaakt?

Kastjes met een code kunnen worden gemaakt van verschillende materialen met verschillende eigenschappen, uiterlijk en duurzaamheid.

1. Metalen schoolkluisjes

Modulaire metalen meubelen zijn de goedkoopste optie die paradoxaal genoeg in veel gevallen ook de beste zal zijn. Dit komt juist door de modulaire constructie van de compartimenten, wat betekent dat ze aanzienlijk kunnen worden gemodificeerd in elke fase van het productleven en dus een ideale keus zijn met het oog op flexibel gebruik en gebruiksgemak.

Alle interieuruitrustingen (haken, stangen, planken, etc.), compartimentindelingen en zelfs deuren kunnen worden aangepast.

2. Kluisjes van verzinkt staal met HPL-deuren

Dit type installatie is een compromis tussen budgetvriendelijke metalen kluisjes en de beste qua duurzaamheid en esthetiek: HPL-kluisjes. De behuizing is dan gemaakt van verzinkt staal, dus het schoolkluisje behoudt zijn modulaire karakter.

De deuren zijn echter gemaakt van HPL-plaatmateriaal, waardoor het meubel grotere weerstand tegen mechanische schade krijgt en een meer esthetische uitstraling en interessant design (de plaat kan worden bedekt met talrijke decors).

3. Kluisjes van HPL-plaat

De meest duurzame, langlevende en elegante oplossing - dat zijn de kluisjes voor de schoolkleedkamer geheel gemaakt van hogedruklaminaat HPL. Ze zijn het meest bestand tegen mechanische schade, die helaas niet ongewoon is in scholen. Bovendien is de structuur van het HPL-materiaal bestand tegen water en vochtigheid, waardoor dit materiaal ook uitstekend geschikt is voor kluisjes in de kleedkamer bij het schoolzwembad.

Hoe kies je schoolkluisjes?

Naast het juiste slot en materiaal is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan andere aspecten van schoolkluisjes. Ten eerste ventilatie - kies bij voorkeur een model dat ventilatieopeningen heeft voor het afvoeren van vocht en luchtcirculatie en het elimineren van onaangename geuren.

Dit is vooral belangrijk bij kluisjes voor studenten, aangezien er sportkleding, vaak ook natte kostuums en handdoeken na het zwemmen, om nog maar te zwijgen over schoeisel in de winter- en sneeuwdagen, worden achtergelaten.

Een tweede kwestie is de beschikbare uitrusting van schoolkluisjes - studenten zouden compartimenten moeten hebben met een plank, separator, stang en idealiter ook haken en een kleerhanger. Dit stelt hen in staat om notebooks en eten te scheiden van schoenen en sportkleding.

Het is ook belangrijk om de school te voorzien van voldoende kluisjes. Het kan echter gebeuren dat de ruimte aanzienlijk beperkt is en dat er betrekkelijk veel studenten zijn. Het is dan de moeite waard om een fabrikant van schoolkluisjes te kiezen die maatwerk compartimenten kan maken en het project kan aanpassen aan de eisen van elk gebouw en de behoeften van elke investeerder.

In zo'n situatie is het het beste om direct contact op te nemen met een vertegenwoordiger van het bedrijf ALSANIT. Onze schoolkluisjes onderscheiden zich door alle hierboven beschreven voordelen.

een offerte aanvragen

FAQ:

1. Welke schoolkluisjes zijn het veiligst?

De veiligheid van een locker hangt voornamelijk af van het slot - het is dus de moeite waard om solide kastjes te kiezen met een cijferslot in plaats van traditionele modellen met een sleutel of hangslot.

2. Is het de moeite waard om in schoolkluisjes te investeren?

Ja, om vele redenen: schoolkluisjes ontlasten de ruggen van kinderen, bevorderen de voorbereiding op lessen, verhogen het niveau van netheid in de school, elimineren rijen bij de kleedkamer en decoreren de schoolgangen.

3. Waar moet je op letten bij het kiezen van schoolkluisjes?

Naast een veilig slot is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal, de constructie (bijv. of de schoolkluisjes ventilatieopeningen hebben), de beoogde leeftijd van de gebruikers, het design en de functionaliteiten van de compartimenten.