Waarom is het de moeite waard om in stevige zwembad lockers te investeren?

Kledingkasten zijn onmisbare uitrusting voor zwembaden in sportcentra, waterparken, scholen, universiteiten en hotels. Dit zijn plaatsen waar het comfort van de zwemmers een van de factoren is die de algehele ervaring van een bezoek aan elk ervan vormt. Daarom is het investeren in stevige zwembadkasten cruciaal voor het creëren van de juiste omstandigheden voor mensen die gebruik maken van de kleedkamers en dus lockers nodig hebben.

een offerte aanvragen

Stevige zwembadkasten - waarom investeren in kwaliteit?

Hoewel de kleedkamer misschien veel minder belangrijk lijkt dan het zwembad zelf, mag men haar invloed op de kwaliteit van de hele faciliteit niet onderschatten. Bezoekers verwachten - volkomen begrijpelijk - een omgeving die:

  • hygiënisch,
  • esthetisch,
  • praktisch ingericht is.

De zwembadkleedkamer moet aan al deze eisen voldoen om bezoekers uit te nodigen om terug te keren, zonder dat het gebruik van het zwembad geassocieerd wordt met een vieze, lelijke en oncomfortabele plek. Hoe dit te bereiken?

De eerste stap naar een geschikte inrichting van de kleedkamer is deze uitrusten met stevige zwembad lockers. Deze zorgen ervoor dat de ruimte functioneel wordt. Het kunnen echter geen willekeurige lockerkasten zijn.

Een vochtige omgeving, beperkte ruimte en de noodzaak om persoonlijke spullen veilig te houden vormen uitdagingen die de ontwerpers van onze hoge kwaliteit zwembadkastjes bij ALSANIT moeten aangaan.

In duurzame zwembad lockers moet ook daarom geïnvesteerd worden omdat dit een uitgave is met verreikende effecten. Een geïnstalleerd zwembad kluisje moet vele jaren mee gaan. Anders moeten ze vervangen worden, wat zal leiden tot een stagnatie in het gebruik van het zwembad, en helaas tot de noodzaak van een nieuwe investering.

Als we beschadigd zwembad kluisje niet herstellen of vervangen, zal de hele faciliteit inboeten aan kwaliteit, zullen gasten niet volledig tevreden zijn met de dienstverlening, en uiteindelijk zullen ze gemakkelijk een faciliteit vinden met een mooier, comfortabeler en hygiënischer systeem.

Stevige zwembad lockers, hoe dan?

Het materiaal waaruit meubilair wordt gemaakt dat aan alle bovengenoemde eisen van zwembadkleedkamers voldoet, is HPL-plaat. Kastjes gemaakt van hogedruklaminaat HPL danken hun eigenschappen aan de productiemethode - ze worden gecreëerd door vele lagen papier geïmpregneerd met hars te persen.

Dit alles gebeurt onder hoge druk en temperatuur. Vervolgens wordt het geheel nog met melaminehars geïmpregneerd en bedekt met een beschermende laag.

Wat betekent dit in de praktijk? Dat stevige zwembadkastjes gemaakt van HPL-platen zijn:

  • bestand tegen mechanische beschadigingen - op plaatsen zoals sportzwembaden of schoolzwembaden komen gevallen van vandalisme redelijk frequent voor. Het meubilair is dus blootgesteld aan stoten, krassen en andere beschadigingen. De bestendigheid van de HPL-plaat elimineert dit probleem en zorgt ervoor dat de zwembadkastjes langdurig in goede staat blijven, waardoor ze de kleedkamer niet ontsieren;
  • bestand tegen vocht - HPL-plaat wordt niet alleen gebruikt voor de bouw van kledingkastjes maar ook voor douchecabines of wastafelbladen. We kunnen ons dus gemakkelijk voorstellen hoe water- en vochtbestendig dit materiaal is. Zwembadkastjes staan constant bloot aan vocht door hun directe nabijheid tot het zwembad en de badkamers, dus is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat volledig bestand is tegen de invloed ervan.
  • bestand tegen micro-organismen - een enorm belangrijke kwestie als het gaat om zwembaden is hygiëne. En het gaat niet alleen om het zwembad zelf, maar ook om de kleedkamer en het systeem van zwembadkastjes. Gelukkig is HPL-plaat ook op dit aspect een leider, omdat het wordt gemaakt met behulp van SANITISED-technologie, die de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen remt.

Duurzame zwembadkastjes zouden alle bovengenoemde eigenschappen moeten hebben. Het is niet waard om compromissen te sluiten - de uitrusting van de kleedruimtes beïnvloedt de kwaliteit van het hele zwembad en daarmee ook de reputatie van het centrum. Daarom is dit duidelijk het antwoord op de vraag waarom het de moeite waard is om in stevige zwembadkastjes te investeren.

Duurzame kledingkastjes voor het zwembad - welk type sluitsysteem?

De constructie van het frame is verantwoordelijk voor de stevigheid van zwembadkastjes, maar is niet voldoende om een passend veiligheidsniveau voor persoonlijke eigendommen te verzekeren. Daarvoor is een goed slot nodig. Het is niet handig om te kiezen voor de meest voor de hand liggende, maar minder veilige opties, zoals een sleuteltje, aangezien het hier gaat om openbare faciliteiten, met veel doorloop van mensen.

Een modern en stevig alternatief zijn zwembadkastjes met een elektronisch sluitsysteem. Ze zijn bijzonder geschikt voor kluisjes die vaak van eigenaar wisselen, want ze kunnen ingesteld worden op een openbare modus (zogenaamde Multi User). Dit betekent dat elke gebruiker zelf een makkelijk te onthouden (voor hen) code instelt en niet hoeft te zwemmen met een bandje en sleutel om de pols.

Elektronische sloten bieden het hoogste niveau van veiligheid en zien er erg elegant uit, wat de kleedkamer een moderne uitstraling geeft en het veilig opbergen van eigendommen vergemakkelijkt.

Zwembadkastjes met een elektronisch sluitsysteem kunnen ook geïntegreerd worden met een uitgebreid klantenservice-systeem in elke faciliteit. Dit maakt de technologie rfid mogelijk, die identificatie door middel van radiogolven gebruikt.

In het geval van zwembaden worden gewoonlijk speciale armbanden gebruikt om dergelijke sloten te openen, die niet van de pols hoeven te worden gehaald om te werken. Ze kunnen telkens voor een andere lezer worden gebruikt, dus passen ze perfect bij openbare faciliteiten.

Slote met rfid kunnen gebruikt worden in hotels, waterparken, vakantieoorden en vele andere plaatsen, waar armbanden niet alleen kluisjes openen maar ook andere toegangszones, kamerdeuren of zelfs lichten aan doen. Alles hangt af van de instellingen van het Elektronisch Klantenservicesysteem op de betreffende locatie en hoe geavanceerd deze is.

Inrichting en indeling van zwembad lockers

Zwembad lockers kunnen op verschillende manieren worden ontworpen. Allereerst zijn er verschillende mogelijkheden voor de indeling van kluisjes: dubbele zwembadkastjes (dat wil zeggen, een kolom verdeeld in twee gelijke rechthoeken), populaire kastjes in de vorm van een 'L', waarin gemakkelijk langere kleding kan worden opgehangen, evenals hoge kolommen die de meeste ruimte bieden aan gebruikers.

Belangrijk zijn ook de afmetingen van zwembadkastjes. We zijn beperkt door de grootte van de kleedkamer, maar we mogen het comfort van gebruikers niet opofferen en er zomaar voor kiezen om kleine lockers te plaatsen.

De enige compromis is dan maatwerk meubels bestellen, wat in het geval van ALSANIT mogelijk is zonder extra kosten. Dan kunnen we er zeker van zijn dat de kluisjes een optimale grootte hebben en dat de beschikbare ruimte maximaal wordt benut.

Stevige zwembad lockers moeten ventilatieopeningen hebben die de luchtcirculatie mogelijk maken. Dit is essentieel in omgevingen die blootstaan aan vochtigheid. Ventilatieopeningen voeren water af en verminderen onaangename geurtjes.

Verplichte uitrusting omvat ook planken, tussenschotten, haken, stangen, etc. Ook mag men de nummering niet vergeten, waardoor iedereen gemakkelijk zijn eigen kluisje kan vinden. Om dit snel te doen, is het in grote centra belangrijk om zorg te dragen voor markeringen die informatie geven over waar kluisjes met bepaalde nummers zich bevinden.

een offerte aanvragen

FAQ:

1. Is het de moeite waard om te investeren in stevige kasten voor de zwembadkleedkamer?

Ja - zwembadkasten zijn een investering voor jaren, dus het loont niet om te betalen voor lage kwaliteit. Bovendien weerspiegelen hun uiterlijk en functionaliteit de reputatie van het hele object.

2. Waarvan moeten stevige zwembadkasten gemaakt zijn?

De beste keuze is HPL-plaat – kasten zijn dan bestand tegen mechanische beschadigingen, de werking van vocht en water, en micro-organismen.

3. Welk type slot zou er op kasten in de zwembadkleedkamer moeten zitten?

Een moderne en solide oplossing zijn kasten met een elektronisch sluitsysteem.