ECOLOGIE IS ONZE STANDAARD

ECOLOGIE IS ONZE STANDAARD

ALSANIT is een milieubewust bedrijf. We maken niet alleen de ruimte rond de plant "groen", maar gebruiken ook milieuvriendelijke materialen in elke fase van ontwerp en productie.

De materialen die we gebruiken hebben milieukeuringen, bijvoorbeeld FSC, PEFC en GREENGUARD. Bovendien hebben onze machines, dankzij de implementatie van de nieuwste technologische oplossingen, een laag energieverbruik en een lagere uitstoot. Bovendien verkleinen we de ecologische voetafdruk door gebruik te maken van lokale leveranciers van halffabricaten en onze eigen hardware productie.

We breiden onze kennis van eco-design voortdurend uit en proberen deze door te geven aan onze klanten. In de toekomst zijn we van plan fotovoltaïsche oplossingen te introduceren om de uitstoot verder te verminderen.

Duurzaam beheer en zorgvuldig gebruik van hulpbronnen is voor ons een voor de hand liggende filosofie.

DRIE WOORDEN MET EEN GROTE BETEKENIS

Het ALSANIT wordt vanaf het begin begeleid door het RECYCLE, REUSE, REDUCE-principe.

  • REUSE – bij al onze activiteiten wordt geprobeerd het meeste te halen uit de materialen die ontstaan ​​tijdens de productie en het verwerken van onze producten. De elementen die overblijven tijdens de verwerking van panelen worden onder andere gemaakt pallets voor het vervoeren van onze producten, waardoor we sparen en zorgen voor het milieu. Daarnaast wordt er intensief gewerkt aan het gebruik van halve maat panelen voor de productie van kant-en-klare elementen, bijvoorbeeld scheidingswanden.

  • RECYCLE -   Door verspilling van potentieel bruikbare materialen te vermijden en het verbruik van beschikbare grondstoffen te verminderen, verminderen we het energieverbruik, de luchtvervuiling en de watervervuiling aanzienlijk. Post-productieafval wordt, als het niet meer kan worden gebruikt, gesorteerd en afgevoerd naar gespecialiseerde bedrijven.

  • REDUCE - Het beleid van het bedrijf is sterk gericht op het besparen van materialen en daarmee op de lange termijn ook op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. ALSANIT legt grote nadruk op het ecologische, duurzame ontwerp van zijn producten en op de innovatie van toegepaste oplossingen. De METAL + lockerszijn bijvoorbeeld gebaseerd op de modulaire opbouw van de body’s en kunnen worden aangevuld met accessoires of opnieuw worden geconfigureerd, zelfs na levering aan de klant. Op deze manier verlengen we de levenscyclus van het product aanzienlijk en verminderen we echt de hoeveelheid afval. Naar onze mening is dit hoe echte ecologie eruit zou moeten zien.

Gecertificeerde leveranciers

FSC-certificaat

FSC - de Forest Steward hip Council is een non-profitorganisatie die tot doel heeft ervoor te zorgen dat de hele toeleveringsketen met betrekking tot de houtindustrie hoge normen garandeert op het gebied van milieubescherming, ethiek, gelijke behandeling van werknemers en verantwoord gebruik van bosbronnen.

Dankzij dergelijke bottom-up initiatieven worden bossen beschermd en kan de houtindustrie, die veel mensen associëren met een sterk negatieve impact op het milieu en soms zelfs een roofeconomie, worden omgezet in een goede werking op een manier die het voortbestaan ​​van bosbronnen en unieke ecosystemen garandeert. De kracht van FSC is om alleen certificering te behalen als alle entiteiten in de toeleveringsketen deze ook hebben en zich houden aan de hoogste milieunormen.

FSC mini

Producten op houtbasis worden door ALSANIT alleen aangekocht bij FSC-gecertificeerde leveranciers.

FSC

PEFC-certificaat

Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes - kortweg PEFC - is een organisatie die tot doel heeft duurzaam bosbeheer te bevorderen. PEFC is een non-profitorganisatie waarvan de oplossingen worden gebruikt in meer dan 39 landen en hun certificeringssystemen. De kracht van PEFC zijn onafhankelijke experts die overheidsorganisaties adviseren over het beheer van bossen en houtproductie. Het doel van PEFC is om een ​​systeem voor bosbeheer te creëren dat het voortbestaan ​​van bosgebieden voor toekomstige generaties garandeert.

 

PEFC MINI

Leveranciers van GEMELAMINEERD SPAANPLAAT - en HPL-panelen met producten die door ALSANIT worden gebruikt, zijn PEFC-gecertificeerd.

PEFC