De lijst met voordelen die metalen schoolkasten kenmerken is lang en gevarieerd. Ze worden gewaardeerd door zowel leerlingen als leraren en schoolmedewerkers.

Directeuren van onderwijsinstellingen die besluiten om schoolkasten in hun gebouw te plaatsen, staan voor een belangrijke beslissing: welk meubilair te kiezen? In dit artikel geven we advies over welke metalen schoolkasten het beste zijn.

Zijn metalen kasten voor scholen echt nuttig?

Zoals uit de inleiding eenvoudig valt af te leiden, is het antwoord op de vraag in de kop "natuurlijk wel". Helaas zijn metalen schoolkasten geen standaard in Nederlandse scholen, wat verwonderlijk is gezien de voordelen van deze functionele meubels:

  • Schoolkasten betekenen vooral verlichting voor de ruggen van jonge kinderen. Het gewicht van de benodigdheden die leerlingen mee moeten nemen, kan door metalen kasten aanzienlijk verminderd worden. Veel spullen kunnen op school achtergelaten worden voor de volgende dag, waardoor het dragen van zware tassen wordt beperkt. Dit vereist veilige privékluisjes voor elke leerling, ofwel praktische metalen schoolkasten.
  • In de kasten kunnen wisselschoenen worden opgeborgen. Vooral in de winter verbetert het verwisselen van schoenen het comfort van leerlingen (en leraren – ook aan hen kunnen kluisjes worden toegewezen). Daarnaast verhoogt het de netheid van de gangen.
  • Metalen schoolkasten kunnen een alternatief zijn voor kleedkamers. Ze hoeven niet in een aparte ruimte te staan omdat ze langs de muren van schoolgangen geplaatst kunnen worden. Dit vermijdt lange rijen bij de jassen en voorkomt dat spullen verloren gaan of gestolen worden in een drukke kleedkamer.
  • Voor vergeetachtige leerlingen zijn kasten ook een uitkomst. Denk maar eens terug aan je eigen schooltijd: heb je nooit je sneakers voor gym of een boek vergeten? Met kluisjes voor leerlingen kun je veel benodigdheden op school achterlaten en ongewenste verrassingen voorkomen.

een offerte aanvragen

Welke metalen schoolkasten zijn de beste keuze?

Als we naar het aanbod van fabrikanten van schoolkasten kijken, zien we dat er verschillende opties beschikbaar zijn. Waar moeten we dus op letten?

Ten eerste moet men aandacht besteden aan het materiaal. Kledingkasten voor scholen moeten bestand zijn tegen krassen, stoten en andere mechanische beschadigingen.

Goede duurzaamheid en levensduur van het materiaal zijn essentieel, want schoolkasten zouden vele generaties leerlingen moeten dienen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor modellen die extra versterkt zijn, bijvoorbeeld met een gelakte coating.

Gegalvaniseerd staal biedt hoge weerstand tegen beschadigingen en zou ideaal zijn voor het frame.

In het geval van fabrikant ALSANIT kan het metalen frame bijvoorbeeld gecombineerd worden met deuren van staal of HPL-platen. Door gebruik te maken van het meest duurzame materiaal op de markt zijn onze schoolkasten nog steviger en duurzamer.

UITSTRALING VAN METALEN SCHOOLKASTEN

Bij het kiezen van kasten voor leerlingen is esthetiek ook belangrijk. De inrichting van schoolgangen beïnvloedt de sfeer en het welzijn van leerlingen. Je kunt kiezen voor uniforme kasten of verschillende kleuren voor frames en fronten.

Het is het beste om de kleuren zo te kiezen dat ze natuurlijk passen bij de rest van de schoolomgeving. Moderne kasten voor leerlingen kunnen zelfs als decoratie dienen in plaats van sombere, versleten meubels die aan verwaarloosde fabrieken doen denken.

FUNCTIONALITEIT VAN DE SCHOOLKASTEN

Kasten voor basis- en middelbare scholieren moeten functionele kluisjes hebben. Idealiter bevatten ze:

  • Een verticale scheidingswand,
  • Een plank,
  • Een stang en haken.

Deze elementen zorgen ervoor dat scholieren hun schone kleding gescheiden kunnen houden van sportkleding, evenals schoenen voor binnen en buiten.

Ook is ventilatie belangrijk, vooral wanneer natte kledingstukken of schoenen in de kast liggen. Een geventileerde kast voorkomt vochtophoping en onaangename geuren.

Een ander handig element is een bankje. Zonder comfortabele zitplaatsen kan het veranderen van schoenen op de gang niet gemakkelijk verlopen.

SLOTEN VOOR SCHOOLKASTEN

Een essentieel onderdeel van een goede kastconstructie is een slot, wat zorgt voor de veiligheid van persoonlijke bezittingen.

Schoolkluisjes van metaal kunnen zijn uitgerust met verschillende soorten sloten. Onder de beschikbare opties bevinden zich de traditionele en zeer eenvoudige sleutelsloten of hangsloten. Het nadeel hiervan is echter dat er een extra element is waar je altijd aan moet denken, en dat bovendien gemakkelijk te verliezen is.

Een modernere oplossing is een codeslot dat elektronisch of mechanisch kan worden ingesteld. De beveiliging van zo'n codeslot is zeer hoog, omdat deze gebruikmaakt van een vrijwel onbreekbare combinatie van meerdere cijfers.

MODULAIRE METALEN SCHOOLKASTEN

Modulaire metalen kasten vormen een praktische optie. Deze kunnen gedurende hun levensduur op vele manieren aangepast worden. Dit betekent dat je een investering over tijd kunt spreiden en aanvankelijk kunt beginnen met de eenvoudigste oplossing, om deze vervolgens van nieuwe functionaliteiten te voorzien.

Metalen kastjes voor leerlingen kunnen worden aangepast wat betreft deuren (materiaal en richting van openen), interieuruitrusting of de verdeling van de vakken.
De afmetingen van metalen kasten kunnen ook naar wens worden aangepast. Het is nuttig een leverancier te kiezen die rekening houdt met de beschikbare ruimte in de school en op maat gemaakte metalen kasten kan leveren.

een offerte aanvragen

Veelgestelde vragen:

1. Hoe kies ik de juiste schoolkasten?

De kwaliteit is onder meer afhankelijk van het gebruikte materiaal. Onze schoolmeubels bijvoorbeeld hebben frames van gepoedercoat gegalvaniseerd roestvrij staal, bovendien versterkt met een krasbestendige laklaag.

2. Welke uitrusting moet er in metalen schoolkasten zitten?

Functionele modellen voor scholen moeten planken, scheidingswanden, stangen, haken en zo mogelijk een ingebouwd bankje en ventilatie in het frame bevatten.

3. Welke sloten zijn geschikt voor schoolkasten?

Zoek naar moderne oplossingen zoals mechanische of elektronische cijfersloten in plaats van traditionele sleutels of hangsloten. Deze bieden een beter beveiligde constructie.

een offerte aanvragen