Hoe richt je een kleedkamer in bij een sportschool en fitnessclub?

De meeste eigenaren van fitnessclubs en sportscholen zorgen voor kwalitatieve apparatuur in de trainingszalen. Gewichten, dumbbells, trainingsmachines, stangen, poorten, matten - dit is slechts een klein deel van de uitrusting die voorzien moet worden.

Wij gaan echter een stap verder, omdat we weten dat professionele uitrusting van een sportschool niet stopt bij de trainingsapparaten. Ontdek hoe je op een complete, veilige en esthetische manier een kleedruimte op zo'n plek kunt inrichten.

een offerte aanvragen

Inrichting van een sportschoolkleedkamer - functionaliteit en veiligheid

Apparatuur in de sportschool speelt de hoofdrol, maar bij het plannen van de inrichting daarvan mag men de kleedruimte niet over het hoofd zien. In veel gevallen is de kleedruimte verantwoordelijk voor de eerste indruk van een verblijf in de sportfaciliteit, daarom is haar decoratie - kleuren, meubels, toiletten - cruciaal in de evaluatie door de klant.

Het is een plek waar we ons goed moeten voorbereiden op training, daarna opfrissen, en tijdens het sporten moeten we er onze privé spullen veilig kunnen opbergen. Zoveel taken voor één kamer vereisen functionele oplossingen, daarom kan de uitrusting van een sportschoolkleedkamer niet worden genegeerd.

Laten we beginnen met het meubilair dat een praktische inrichting van kleedkamers mogelijk maakt.

Uitrustingen van fitnessclubs - lockers

Comfortabele en veilige kledinglockers zijn een element van professionele service die klanten verwachten van sportfaciliteiten.

Ongeacht of we de sportschool bezoeken om aan groepslessen deel te nemen of ons te richten op individuele spiermassatoename met beschikbare apparatuur, een functionele inrichting van kleedkamers in de gym is voor ons de basis van comfort en hoogwaardige dienstverlening.

Men moet ook onthouden dat we op verschillende tijdstippen van de dag naar oefeningen komen, bijvoorbeeld voor of na werk of school, dus we hebben vaak niet alleen sportkleding en schoenen bij ons, maar ook laptops, documenten, boeken en vele andere waardevolle items. De sportschool moet daarom beschikken over lockers die ten eerste alles kunnen bevatten en ten tweede onze spullen veilig kunnen houden.

Zelfs als we veel apparaten, apparatuur van hoge kwaliteit en diverse types accessoires beschikbaar stellen voor training, maar we zorgen niet goed voor de kleedkamers, zal de sportschool minder positief worden ontvangen door haar gasten.

Waar moet men dus op letten bij het kiezen van kledinglockers voor een fitnessclub of sportschool?

1. Materiaal

Het materiaal waarvan het meubilair van de sportschoolkleedkamer is gemaakt, is zowel verantwoordelijk voor zijn duurzaamheid als esthetische waarden. De kostprijs hangt tot op zekere hoogte ook af van het materiaal.

We hebben verschillende productcategorieën tot onze beschikking, maar laten we beginnen met een budgetoplossing. Lockers voor de sportschool kunnen gemaakt zijn van gelamineerde spaanplaat, kortweg LSP. Dit soort voordelige uitrustingen voor sportscholen wordt aanbevolen voor beginnende ondernemers die op zoek zijn naar besparingen.

Belangrijk is dat LSP-meubilair niet veel onderdoet voor zijn duurdere tegenhangers qua kwaliteit. Het product wordt echter voornamelijk gewaardeerd om zijn visuele kenmerken - beschikbare decoraties in 3D-structuur kunnen een sportkleedruimte een uniek karakter geven, consistent met de visuele identificatie van het gehele merk.

Een andere optie zijn lockers gemaakt van waterbestendig en extreem duurzaam hogedruklaminaat - HPL. Ze zijn te vinden in zwembadkleedkamers, maar werken net zo goed in sportscholen en fitnessclubs, vooral als er douches in de directe omgeving van de kleedkamers zijn.

Het inrichten van sportschoolkleedkamers met HPL is duurder, maar de levensduur en beste weerstand op de markt van de lockers laten geen twijfels bestaan over de winstgevendheid van deze investering.

Veel aanhang heeft ook het concept van modulaire lockers, wat een combinatie inhoudt van een metalen lichaam met een front gemaakt van HPL, LSP of gehard glas van de hoogste kwaliteit. Op deze manier kan men ingrijpen in de structuur van elke individuele locker, omdat dat precies is waar modulaire bouw om draait.

2. Constructie en uitrusting

Wat betreft de grootte van individuele compartimenten, moet je de gulden middenweg vinden tussen de beschikbare ruimte in de sportkleedkamer en het comfort van de trainende personen. Lockers kunnen niet te klein zijn, maar er moeten er ook genoeg in de kleedkamer passen.

De oplossing is het kiezen van een fabrikant die meubilair op maat maakt, rekening houdend met de individuele omstandigheden van de fitnessclub, zoals bij ALSANIT.

Als het gaat om lockeruitrusting, moet je ze verrijken met een stang met hangers en haken. Je kunt ook een horizontale of verticale scheidingswand gebruiken, afhankelijk van de grootte van het compartiment.

Soms is het verdelen van een al kleine locker niet comfortabel voor de gebruiker. Een alternatief voor meubels met een rechthoekig front zijn "L"-vormige kledinglockers. Dan is er binnenin ruimte om langere kleding te hangen.

Het is ook goed om te kiezen voor lockers met ingebouwde ventilatie.

3. Slot

Zoals we al vermeld hebben, moet het inrichten van een sportschoolkleedkamer lockers bevatten die het veilig opbergen van privé-eigendommen tijdens het trainen mogelijk maken. Het component dat hiervoor verantwoordelijk is, is een solide slot.

Wat zijn de beschikbare opties?

Men kan beginnen met traditionele en eenvoudige oplossingen, zoals een sleutel en hangslot. Veel sportscholen kiezen voor lockers die afgesloten kunnen worden met een hangslot maar deze niet aan bezoekers verstrekken. Het probleem ontstaat wanneer iemand voor het eerst die club bezoekt en zelf geen hangslot heeft meegenomen.

Een veel betere optie is een codeslot, mechanisch of elektronisch versleuteld. De meest geavanceerde apparaten zijn sloten die geopend kunnen worden met behulp van een token zoals een kaart of polsband, wat significant bijdraagt aan het prestige van de kleedruimte en de kwaliteit van de dienstverlening.

een offerte aanvragen

Inrichting van sportscholen - douchecabines

Een douche na training is voor veel mensen die sportscholen bezoeken een verplicht onderdeel van hun workoutroutine. In de nabijheid van kleedkamers moeten daarom hygiënische en visueel aantrekkelijke douchefaciliteiten aanwezig zijn.

Het grootste comfort bieden we aan bezoekers van sportscholen als we kiezen voor doucheruimtes met een voorportaal voor kleding en cosmetica waar water niet binnenkomt.

Douches in sportscholen zijn vaak juist problematisch omdat er geen plaats is om handdoeken, kleding en cosmetica neer te leggen. Voorportalen met een plankje en haak lossen dit probleem op, zelfs als er in de badkamer niet veel ruimte is - het volstaat om ze op maat te maken.

Een ander belangrijk element van sportschoolinrichting zijn WC-cabines. Het beste is als voor hun bouw HPL-platen gebruikt worden, die naast resistentie tegen mechanische schade en vochtigheid ook uitzonderlijk hygiënisch zijn.

Gemaakt met sanitised-technologie remmen wanden de groei van micro-organismen af, wat erg belangrijk is in sanitaire ruimtes - en dan vooral in openbare faciliteiten.

Professionele apparatuur voor sportscholen

De uitrusting van een fitnessclub bestaat natuurlijk ook uit apparatuur van de hoogste kwaliteit.

De specifieke samenstelling van apparaten en accessoires hangt uiteraard af van de beschikbare ruimte. Waar moet je echter niet aan voorbijgaan?

Allereerst is er professionele trainingsapparatuur nodig voor de warming-up. Daartoe moeten producten zoals een loopband, elliptische trainer, roeimachine, steppers of een fiets worden aangeschaft.

Voor krachttraining moet de sportschool daarentegen uitgerust worden met de volgende items:

  • stangen en gewichten;

  • springtouwen, foam rollers, elastieken, ballen;

  • matten voor oefeningen;

  • dumbbells, halters, gewichtsschijven;

  • kabelmachines, parallelle bars en oefenkooien;

  • stands voor barbells;

  • optrekstangen;

  • multifunctionele racks;

  • machines voor vrije gewichten;

  • bankjes met rekken (voor buikspieroefeningen), Romeinse bankjes en "preachers bench".

Een deel van het budget moet ook gereserveerd worden voor stands om de apparatuur op te bergen. Professionele apparatuur voor sportscholen heeft vaak speciaal daarvoor ontworpen structuren, zoals stands voor dumbbells, matten of staven en halters.

FAQ

1. Hoe richten we een kleedkamer in bij een sportschool en fitnessclub?

Essentieel zijn accessoires, apparaten, oftewel allerlei soorten professionele apparatuur voor sportscholen, evenals de hoogste kwaliteit uitrusting van kleedkamers en badkamers. Een succesvolle training is niet mogelijk zonder de mogelijkheid om je bezittingen achter te laten in een veilige en hygiënische ruimte.

2. Welke producten moeten we kopen om een kleedkamer in een sportschool uit te rusten?

De meest belangrijke functie wordt vervuld door kledinglockers, die voorzien moeten zijn met een solide slot. Het is wijs om meubels te kiezen met een geïntegreerde zitbank en lockeruitrusting in de vorm van een stang, haak en hangers.

3. Hoe richt men een badkamer in bij een sportschool en fitnessclub?

Om na de training comfortabel gebruik te kunnen maken van de badkamer zijn douchecabines met plank en haak voor kleding, handdoeken en cosmetica essentieel.

een offerte aanvragen