Garderobes in scholen en kleuterscholen - kenmerken en vereisten

Infrastructuur voor kinderen en jongeren moet aan specifieke eisen voldoen en goedgekeurd zijn. Dit is een belangrijk element in het handhaven van de veiligheid.

Het is niet anders voor garderobes in kleuter- en schoollokalen, die aan bepaalde normen moeten voldoen en ook volgens normen en voorschriften moeten worden ontworpen. Aan welke parameters moeten garderobes in scholen en kleuterscholen voldoen en welke uitrusting moeten ze bevatten?

een offerte aanvragen

Garderobes in scholen en kleuterscholen - hoe moeten ze eruitzien?

Voor bovenkleding en gymkleding zijn er twee soorten garderobesin scholen en kleuterscholen.

In kleuterscholen is de garderobe de voorkamer waar zowel kinderen als verzorgers mee in aanraking komen. De garderobe moet er dus uitnodigend uitzien en een nuttig, functioneel en volledig veilig onderdeel zijn van de infrastructuur van de kleuterschool.

Het is belangrijk om te onthouden dat kinderen veeleisend zijn en het uiterlijk van de garderobe moet hen aanmoedigen om naar binnen te gaan. Vaak is het stressvol voor ze om naar de kleuterschool te komen, omdat ze gescheiden zijn van hun verzorgers, dus de ingang, de garderobe, moet vriendelijk voor ze zijn - ook qua kleur.

Daarom moeten ontwerpers van garderobes in kleuterscholen niet alleen rekening houden met de afmetingen van de garderobe en de aanpassing ervan aan de leeftijd en lengte van de leerling, maar ook met het algehele uiterlijk en de kleur.

Daarentegen zijn niet alle scholen uitgerust met kleedkamers voor bovenkleding. Ze zijn minder gebruikelijk in middelbare scholen. Hun aanwezigheid in onderwijsinstellingen is vooral praktisch en vergemakkelijkt de veilige verplaatsing van kinderen en jongeren (ze hoeven hun jas niet telkens mee te nemen als ze van klas veranderen).

De schoolgarderobe, die voor en na de lessen lichamelijke opvoeding wordt gebruikt, wordt gedefinieerd als een hygiënische en sanitaire ruimte en moet daarom een bepaalde grootte hebben en aan bepaalde technische voorwaarden voldoen - in overeenstemming met de normen.

Garderobe op school - vereisten

Wij bieden lockers die voldoen aan de wettelijke eisen voor schoolgarderobes.

  • Taurus - kasten van dit type zijn gemaakt van duurzame HPL-platen, die gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en bestand tegen mechanische schade zijn. Ze worden op maat gemaakt, rekening houdend met de ruimte. HPL-platen voor garderobes in scholen kunnen worden gekozen in verschillende decors, maar ook in natuurlijke texturen zoals steen, beton of hout.
  • Canis - een modulaire oplossing die het beste werkt voor schoolkluisjes. Gemaakt van lichtgewicht en duurzame HPL-platen. Bij het ontwerp van modulaire lockers wordt rekening gehouden met de bestemming. Als een onderdeel beschadigd is, kan het eenvoudig worden vervangen.
  • Musca - gemaakt van LPW, een gelamineerde spaanplaat die sterk en vochtbestendig is. Het modulaire ontwerp maakt het eenvoudig om de lockers aan te passen aan de bestemming.

een offerte aanvragen

Garderobe in een kleuterschool - aan welke voorwaarden moet deze voldoen?

Garderobes voor kleuterscholen moeten de juiste afmetingen en kleuren hebben. Hun locatie en opstelling ten opzichte van de ruimte moet vrijheid en veiligheid voor de jongsten garanderen. Het uiteindelijke uiterlijk van de lockers hangt af van het aantal lockers en de plaats waar ze worden geïnstalleerd.

Alsanit past het ontwerp aan de ruimte aan en zoekt naar de beste oplossing. Een garderobe voor de kleuterschool moet een kledingkast (met een kleerhanger erin), een schoenenkast en een bankje of poef voor het verschonen van schoenen bevatten. Bij Alsanit bieden we drie soorten garderobes voor kleuterscholen.

  • Musca - dit zijn modulaire lockers die LPW (gelamineerde spaanplaat) gebruiken. Lockers van dit type worden op poten of een plint gemonteerd. Er kunnen banken aan worden bevestigd. Deze kasten zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en in hoogglansafwerking.
  • Ursa - modulaire kasten van LPW-platen, die ontworpen zijn voor het beoogde gebruik, maar indien nodig nog kunnen worden aangepast. Ze worden gekenmerkt door hun duurzaamheid, gemak bij het schoonmaken en een rijk kleurenpalet.
  • Junior - verkrijgbaar met of zonder deuren, aangepast aan de behoeften van de jongste gebruikers. De kasten zijn gemaakt van LPW of HPL. Elk kastonderdeel is zorgvuldig geselecteerd om veilig te zijn voor het kind.

Kleuterlockers voor garderobes ontworpen door Alsanit voldoen aan de verwachtingen van leerlingen op het gebied van kleur en design, maar helpen ook om de garderobe netjes te houden.

Het kiezen van de juiste garderobes en lockers voor schoolkleedkamers en kleuterscholen is bijzonder belangrijk, omdat bij het ontwerp rekening moet worden gehouden met de huidige regelgeving en de veiligheid van leerlingen. Alsanit ontwerpt garderobes voor kleuterscholen en scholen die voldoen aan de geldende goedkeuringen en normen.

een offerte aanvragen