Kleedkamerkasten voor sportfaciliteiten - types en parameters

In sportfaciliteiten zijn kleedkamers essentiële ruimtes waar men zich kan voorbereiden op een wedstrijd. Kleedkamers en sportkasten moeten worden aangepast aan de behoeften van de club en de spelers.

Wat moet er in acht worden genomen bij het ontwerpen van voetbal- of hockeykasten voor sportkleedkamers, en aan welke parameters moeten deze voldoen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

een offerte aanvragen

Sportkleedkamers - hoe moeten ze zijn?

Sportkleedkamers behoren tot de faciliteiten waar specifieke hygiënisch-sanitaire eisen gelden. Het naleven van deze eisen is met name belangrijk voor de veiligheid tijdens het gebruik. Daarom moeten sportkleedkamers adequaat worden ontworpen om het gespecificeerde aantal personen te accommoderen.

Het bepalen van het aantal gebruikers dat tegelijkertijd gebruik kan maken van de kleedkamer heeft ook invloed op de planning van verdere infrastructuur (aantal douchecabines of toiletten).

De kwaliteit van de gebruikte materialen is belangrijk; deze moeten duurzaam zijn, bestand tegen mechanische schade en ongunstige blootstelling aan water. Vloeren moeten absoluut antislip zijn, terwijl vloeren en de fronts van de kasten gemaakt moeten zijn van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn.

In dergelijke ruimtes zijn de kastjes in kleedkamers van volleybalclubs, ijsbanen of voetbal belangrijk omdat ze spelers in staat stellen hun spullen veilig achter te laten en ze comfortabel in het kluisje te plaatsen.

Specificaties van sportkluisjes

Specifieke lockers ontworpen voor sportfaciliteiten: voetbal, hockey, volleybal, ijsbanen en meer. Voor deze ruimtes ontwerpt men lockers rekening houdend met de beschikbare ruimte en de behoeften van de club of het stadion, uiteraard afhankelijk van de sport.

Dit element van de kleedkamer moet vooral functioneel zijn, maar moet daarnaast ook esthetische eisen vervullen. Daarom hebben sommige kleedkamers in sportkasten fronts in de clubkleuren, en op sommige staat een grafisch ontwerp met het logo. Dergelijke extra esthetische elementen verhogen het prestige en benadrukken de visuele identiteit.

Voor sportfaciliteiten moeten kleedkamers en de zich daarin bevindende hockey-, voetbal- of ski-lockers voldoen aan de verwachtingen van de spelers. Bij Alsanit passen we dit belangrijke element van de kleedkamer aan aan de verwachtingen van de klant - qua grootte, uitvoering en uiteindelijk ontwerp, zodat het de uitstraling krijgt die je wilt.

Een belangrijk element zijn ook banken, die traditioneel naast kleedkamerkluisjes van een volleybalclub of hockeyclub worden geplaatst, maar voor extra comfort worden er ook poefs geplaatst in het midden van de kamer.

Waaruit worden lockers in sportkleedkamers vervaardigd?

Lockers voor sportclubs en stadions worden traditioneel gemaakt van drie materialen: HPL-plaatmateriaal, LPW (gelamineerde spaanplaat) en gehard glas.

Deze materialen kenmerken zich door een hoge duurzaamheid en weerstand tegen mechanische schade; bovendien absorberen ze geen vocht en zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

  • HPL - High Pressure Laminate, oftewel hogedruklaminaat. HPL-platen worden gemaakt van cellulosevezels gedrenkt in hars die vervolgens onder hoge druk wordt samengeperst. Dit materiaal is bestand tegen beschadigingen, daarom wordt het vaak gebruikt voor meubelproductie - vooral in sportfaciliteiten. Een beschermende applicatie op het HPL-plaatmateriaal vertoont ook grote weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden, waardoor voetbalkluisjes in sportclubs die van dit materiaal zijn gemaakt hun kleur behouden. De toplaag van het HPL-plaatmateriaal kan verschillende kleuren hebben, evenals 3D-afdrukken. Kluisjes gemaakt van HPL-plaatmateriaal kenmerken zich door een hoge waterbestendigheid, wat belangrijk is voor dergelijke ruimtes als kleedkamers.
  • LPW - oftewel gelamineerde spaanplaat LPW. Deze wordt geproduceerd uit houtsnippers die onder hoge temperatuur en druk met bindmiddelen worden geperst. Het oppervlak van de LPW-plaat is bedekt met melamine, beschikbaar in meerdere kleuren. De grootste voordelen van deze plaat zijn duurzaamheid, weerstand tegen mechanische beschadiging én een mooi uiterlijk dat niet verbleekt, zelfs niet na vele jaren gebruik. Bovendien is de LPW-plaat bestand tegen ongunstige vochtinvloeden.

Soorten sportkluisjes

In kleedkamers, faciliteiten en sportclubs zijn er verschillende soorten lockers in diverse uitvoeringen die het beste werken, aangeboden door Alsanit. We bereiden een individueel project voor voor elke ruimte, rekening houdend met de grootte ervan en de behoeften van de faciliteit of club of stadionkleedkamer.

  • Taurus - dit is een kluisjessysteem voor ijsbanen of hockeykleedkamers, gemaakt van krasbestendige HPL-plaat en bestand tegen het schadelijke effect van vocht. Taurus-lockers worden op maat gemaakt en aangepast aan de beoogde locatie. Op dit type kluisjes kan van foliëren, graveren of nummeren gebruik worden gemaakt.
  • Canis - dit zijn voetbal-, hockey- en skikluisjes met een modulaire structuur van de behuizing, waardoor aanpassingen aan de kluisjes mogelijk zijn. Indien nodig kunnen individuele elementen moeiteloos worden vervangen. Dergelijke sportkluisjes zijn ook veilig - ze hebben geen scherpe randen en de scharnieren zijn niet zichtbaar. Ze zijn gemaakt van HPL-plaat, wat de lockers duurzaamheid en waterbestendigheid verleent.
  • Musca - sportkluisjes gemaakt van LPW-plaat, wat vooral esthetische voordelen versterkt. Musca-kluisjes hebben een modulaire constructie die modificatie mogelijk maakt. De scharnieren in dit type kledinglockers hebben een soft-close-functie. Musca-sportkluisjes zijn verkrijgbaar in een hoogglansversie.
  • Lacerta - deze skikluis, ijsbaankluis of andere sportfaciliteitkluis is speciaal vanwege haar glanzende esthetiek. Dit effect dankt ze aan het gebruik van gehard glas, dat is gelakt in een gekozen kleur uit het beschikbare palet. Zo'n effect geeft de kleedkameruitrusting exclusiviteit. Lacerta-sportkluisjes zijn modulair, wat betekent dat ze aangepast kunnen worden. De Lacerta-lockers hebben uitgebreide details en een aluminium afwerking. Bovendien worden ze geleverd in vele kleuren.
  • Ursa - sportkleedkamerkluisjes gemaakt van LPW-platen. Bij deze kluisjes zijn de scharnieren niet zichtbaar van buitenaf en hebben ze een soft-close-functie, wat betekent dat de kluisdeurtjes zacht en soepel sluiten, onmisbaar in moderne sportfaciliteiten.

Voor elk type voetbal-, hockey- of volleybalclubkluisje worden passende banken of poefs aangepast, die worden gemaakt van HPL-platen op een aluminium frame, met een metalen lichaam en een houten zitvlak. In het aanbod van Alsanit zijn ook Blox-poefs beschikbaar, waarbij het frame is gemaakt van LPW-platen en de zittingen zijn gestoffeerd.

Lockers voor sportkleedkamers moeten bovenal functioneel zijn en geschikt voor de behoeften van de faciliteit en sporters. Bij Alsanit bieden we een individueel project aangepast aan de plaats en verwachtingen van de klant.

een offerte aanvragen

FAQ

Wat zijn de verschillende types kledinglockers die geschikt zijn voor sportfaciliteiten?

Er zijn verschillende types lockers beschikbaar voor kleedkamers, waaronder stalen lockers, houten lockers en HPL-lockers.

Waarom is een hoogwaardig sluitsysteem essentieel voor kleedkamerlockers?

Een hoogwaardig sluitsysteem zorgt voor de veiligheid van persoonlijke eigendommen en kleding die in de locker worden opgeborgen.

Kunnen de lockers worden aangepast aan mijn specifieke wensen en eisen?

Ja, onze producten kunnen worden samengesteld naar jouw wensen en behoeften, inclusief speciale oplossingen en uitvoeringen.

Onze lockers zijn beschikbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen. Hierdoor kun je de juiste oplossing vinden die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Waarom is ventilatie belangrijk bij lockers voor kleedkamers?

Ventilatie zorgt ervoor dat de opgeslagen kleding fris blijft en voorkomt onaangename geuren in de kleedkamer.

Bieden jullie advies voor de inrichting van kleedruimtes met lockers?

Ja, wij bieden advies en begeleiding bij het kiezen en installeren van de juiste lockers voor jouw kleedkamerinrichting.

een offerte aanvragen